Hvide Sande

Kunstnerboligen er et eftertragtet sted

Mange kunstnere er interesserede i et gratis arbejds-ophold i boligen i Hvide Sande.

Kunstnerboligen Art 56 er et stort trækplaster for Hvide Sande - både når det gælder kunstnere, der gerne vil have et ophold, og turister og lokale, som gerne vil se, hvad kunstnerne laver.

"Det fungerer rigtig godt, og vi er stolte af, at vi har sådan en lille perle," siger Lei Iben Raunow Andersen, destinationsmanager i Holmsland Klit Turistforening, der står bag kunstner-opholdene i huset, der er bygget i stil med de gamle redskabshuse på Tyskerhavnen og ejes af Feriepartner Hvide Sande.

14 ophold i huset

Hun oplever en støt stigende interesse fra kunstnere - i både ind og udland. Sidste år lagde omkring 150 billet ind på et ophold, og allerede nu har 30 søgt om et af de 14 to-ugers ophold, der udbydes fra den 3. april til den 16. oktober 2020.

"Kunstnere spørger i løbet af hele året, om de kan få en plads," fortæller Iben Lei Raunow Andersen.

Fristen for at sende en sin ansøgning om et ophold til hende er fredag den 22. november. Alle med en kunst-baggrund er velkommen til at søge, understreger hun.

Udvælgelsen

Udvælgelseskomiteen består at kunstner Flemming Rendbo samt Iben Lei Raunow Andersen. I udvælgelsen lægger de blandt andet vægt på, at forskellige typer af kunst er repræsenteret i løbet af sæsonen.

Hun regner med, at alle ansøgere får besked inden årsskiftet.

Foto: Lone Keilberg, indehaver af Keilberg Smykker i Ringkøbing, var blandt årets kunstnere i Kunstnerboligen Art 56 i år.Skal vi også markedsføre din virksomhed? Se priser

VESTNYT.DK © 2021 Cookiepolitik / Udviklet af Optify