Hvide Sande

Præst gør op med offermentalitet i ny bog

Medynk holder kun en kort tid, lyder det fra sognepræst i ny bog, hvor han opfordrer til, at man tager ansvar for sit eget liv.

Tidligere sognepræst i Hvide Sande har netop udgivet en ny bog, Alle skifter - med rutebilen på livsrejse. 

I bogen kommer han ind på forskellige emner, der optager ham. Blandt andet kommer han med en kraftig opfordring til, at man som menneske gør sig klart, at man selv har hovedansvaret for sit liv. 

Han gør med andre ord op med det, man kan kalde offermentaliteten. 

Det gør han i et kapitel, hvor han fortæller om sin opvækst på et lille husmandssted i Hemmet, hvor han boede som barn af forældre, der var rigere på kærlighed end penge. 

Han konstaterer, at vi alle er præget af det miljø, vi er vokset op i og af de mennesker, vi omgiver os med, ikke mindst vores forældre. 

Men en barndom med mangler må ikke blive en undskyldning for ikke at tage ansvar for sit eget liv: 

"De fleste af os vil altid kunne finde et eller andet, vi føler os som ofre for. Hvorfor vi heller ikke skal konkurrere om at være mest ramt. I min selvmedlidenhed kan jeg kredse om, at jeg er værre ramt end andre. Det er jeg ikke. Desuden kan jeg aldrig komme videre ved at give andre skylden. Jeg er selv hovedansvarlig for mit liv," skriver Thomas Kristensen. 

"For øvrigt bliver de fleste også hurtigt træt af at være sammen med dem, der hele tiden betragter sig selv som ofre. I det lange løb giver offerrollen altid negativt afkast. Medynk holder kun en kort tid," skriver han. 

Thomas Kristensen mener, at de ting, der har været "ufuldkomne" i ens barndom, kan bruges konstruktivt. 

"Konstruktivt er det allerede, at du øver dig i at forlige dig med fortiden, så den ikke får lov at ødelægge den nutid og den fremtid, du allerede er begyndt på. Offerrollen slipper vi bedst ud af ved at tilgive. Måske ikke med følelsen, for følelsen er en svær størrelse. Men så med viljen til at lægge utingene bag os i glemslens hav," skriver han. 

Thomas Kristensens nye bog er udgivet på Forlaget Lohse, og den er netop blevet sat til salg i butikkerne. 

Skal vi også markedsføre din virksomhed? Se priser

VESTNYT.DK © 2021 Cookiepolitik / Udviklet af Optify