Hvide Sande

"Simon Dahl var en stor taktiker allerede som 16-årig"

I barndomsklubben er man stolt og glad på Simon Dahls vegne, men ikke overrasket.

Hvide Sande-drengen Simon Dahl blev tirsdag præsenteret som ny cheftræner for Nordsjælland Håndbold, der spiller i den bedste danske håndboldliga. 

Nyheden blev modtaget med stolthed og glæde i barndomsklubben Hvide Sande KFUM, men Carsten Bjerg, der trænede Simon Dahl, da han som 16-årig debuterede på Hvide Sandes divisionshold, er ikke ligefrem overrasket over nyheden. 

"Det var kun et spørgsmål om tid," siger Carsten Bjerg i et interview med vestnyt.dk. 

Han forklarer, at Simon Dahl allerede som 16-årig viste store taktiske evner som håndboldspiller. 

"Det bliver måske lidt håndbold-nørdet, men dengang fokuserede man rigtig meget på at spille i systemer. Det mente Simon, at man skulle gå lidt væk fra og i stedet fokusere på at skabe gunstige situationer i angrebsspillet. Især angrebstaktisk var han rigtig god, og han havde en fin intuitiv fornemmelse for spillet. Det hænger også sammen med, at han gik rigtig meget op i det og brugte meget tid på at analysere spillet," siger Carsten Bjerg. 

"Han var ikke typen, der råbte op, men når han sagde noget, så blev der lyttet, for han havde en naturlig autoritet og ro, og man vidste, at når han sagde noget, så var det fordi, han havde noget at byde ind med," siger han. 

Carsten Bjerg mener, at Simon Dahl også kunne have drevet det vidt som spiller, hvis det ikke havde været fordi, han allerede som helt ung begyndte at 'bøvle' med sin ene skulder. 

"Men det var også mit indtryk, at trænerrollen interesserede ham mere end rollen som spiller. Da han skiftede fra Hvide Sande til Skjern, var det for at blive træner for deres U18-hold. Han tog fem af de bedste spillere med fra Hvide Sande, og de gjorde det rigtig godt," siger han. 

Simon Dahl har de seneste fire år været assistenttræner for Nordsjælland Håndbold, og han begynder som cheftræner til sommer. Han er desuden assistenttræner for det danske ungdomslandshold. 

LÆS OGSÅ: Hvide Sande-dreng bliver cheftræner i håndbold

Skal vi også markedsføre din virksomhed? Se priser

VESTNYT.DK © 2021 Cookiepolitik / Udviklet af Optify