Hvide Sande

Ringkøbing Bolcher hitter i Hvide Sande

Søstrene Stefanie og Julie Langhoff har så stor succes med bolchekogeriet, at Julie nu også er fuld tid i firmaet.

Johan Fjordside Madsen trækker en lang tynd stang ud af den store bolchemasse - hvid i midten og på siderne omgivet af rød masse - drejer stangen om sig selv, så farverne snor sig.

Stefanie Langhoff tager over, drejer og strækker stangen yderligere, inden hun fatter saksen og klipper stangen i mindre stykker, som hun former til julestokke og -kringler.

"Vi er i gang med juleproduktionen," siger hun, smiler og tilføjer, at Ringkøbing Bolcher er blev taget rigtig godt imod i Hvide Sande.

"Der har været mange tyskere, og de går efter lakrids-bolcher, fordi det er dansk," fortæller hun.

To bolchekogerier

Den 24-årige Stefanie Langhoff og hendes to år yngre lillesøster, Julie Langhoff, indehavere af Ringkøbing Bolcher, udvidede for godt en måned siden deres bolchekogeri i Ringkøbing med et tilsvarende kogeri på Stormgade i Hvide Sande.

"Vi havde længe talt om at åbne noget i Hvide Sande - vi fik et godt tilbud - og det har vi bestemt ikke fortrudt, siger Stefanie Langhoff.

Det bliver måske ikke det sidste sted, for de to indehavere er altid åbne for flere steder.

"Man skal udleve sin drøm, mens man lever," understreger hun.

Ud af det blå

Bolchekogeriet er ikke resultatet af en gammel drøm, men en idé, der ifølge Stefanie Langhoff opstod ud af det blå. Hun var i gang med sit andet sabbatår efter gymnasiet og vidste ikke, hvad hun skulle - kun, at hun ikke havde lyst til at flytte fra området.

"Vi synes, der manglede et bolchekogeri i Ringkøbing. Et arbejdende værksted og lokale varer, man kan se blive og se, hvad bliver lavet af - det er oppe i tiden," siger Stefanie Langhoff og tilføjer, at de bruger naturlige råvarer.

De to søstre har altid lavet bolcher derhjemme, ligesom deres mor har gjort det som barn sammen med sine bedsteforældre. Den erfaring drager de stor nytte af.

"Det er generationslære, der er ikke nogen uddannelse i det. Selv om det ser nemt ud, er det meget teknik og viden i det - det kræver en vis baggrundsviden at lave bolcher," siger hun.

Kvittede jobbet

Det var Stefanie Langhoff, der assisteret af lillesøsterens kæreste, Johan Fjordside Madsen, åbnede bolchekogeriet i Ringkøbing i sommeren 2017.

Julie Langhoff var ansat hos 10-4 i Ringkøbing, hvor hun er uddannet butiksassistent, men da de åbnede bolchekogeriet i Hvide Sande, kvittede hun sit job og passer nu firma-afdelingen i Ringkøbing.

"Det var planen fra start, at hun også skulle arbejde i bolchekogeriet," fortæller Stefanie Langhoff.

Ringkøbing Bolcher holder også workshop i bolche-fremstilling ved for eksempel børnefødselsdage og firma-arrangementer samt workshop i fremstilling af fyldte chokolader i Ringkøbing.

"Det er populært op til jul," fortæller Stefanie Langhoff og smiler.

Foto: Stefanie Langhoff og Johan Fjordside Madsen, der er uddannet bager, i gang med juleproduktionen af julestokke og -julekringler i bolchekogeriet i Hvide Sande.

Skal vi også markedsføre din virksomhed? Se priser

VESTNYT.DK © 2019 Cookiepolitik / Udviklet af Optify