Hvide Sande

Nikolaj Skydsgaard Hansen scorede Medaillon of Excellence

Murerlærlingen fra Videbæk og syv andre VM i Skills-deltagere fik Excellence-medalje. Hvide Sande-bagerlærling var fem point fra.

Det blev for første gang i mange år ikke til hverken guld, sølv eller bronze for nogle af de 14 danske håndværkere, der deltog i VM i Skills 2019 i den russiske by Kazan, da medaljerne blev fordelt tirsdag aften.

Deltagerne kommer dog ikke tomhændede hjem. Nikolaj Skydsgaard Hansen fra Videbæk og ansat hos HNN Byggefirma i Videbæk blev hædret med Medallions of Excellence - sammen med syv andre danske deltagere.

Excellence-medaljen tildeles de håndværkere, der opnår mindst 700 point ud af 800 mulige i konkurencen.

"Det er rigtig, rigtig svært at komme over 700 point, der er bare ikke plads til, at de laver fejl," fortæller Nicolai Asmussen, teamleder på det danske håndværkerlandshold, og tilføjer, at en guldmedalje kræver 730-740 point.

Nikolaj Skydsgaard Jensen fik 713 og endte på en niendeplads.

Bagerlærling ærgrer sig

Linda Katrine Holst Kjeldsen, bagerlærling i Hvide Sande Bageri, blev nummer 12 ud af 21 deltagere - blot 6 point fra 10. pladsen. Hun fik 695 point. Guld-vinderen opnåede 739.

Placeringen som nummer 12 kan hun godt affinde sig med, men hun er skuffet og ærgrer sig over, at hun blot manglede 5 point for at få en Medaillon Excellence.

"Jeg har været meget tæt på - og ville hellere have haft, at jeg var 30 point fra i stedet for 5," siger hun og tilføjer:

"Men jeg er glad på de andres vegne; vi fik otte medaljer - og det har været en kæmpeoplevelse.

Sværere at vinde

Teamleder Nicolai Asmussen fra Videbæk roser deltagerne.

" De har gjort det godt. Vi plejer at få medaljer, men sværhedsgraden var stor i år. Opgaverne er blevet sværere og pointene er de samme, og danskerne manglede lige det sidste for at være med helt oppe i toppen," siger han.

Nicolai Asmussen understreger, at niveauet er steget siden VM i London i 2011, dengang han snuppede guldet.

Det var især kineserne, der løb med top-placeringerne, men også japanere - og det har teamlederen en god forklaring på.

"De træner kun på at komme til VM i fire år, noget som danskerne træner i løbet af fire uger og i deres læretid. Kineserne har valgt det hold, der skal til VM i Skills i Frankrig om fire år. Og dem, der skal af sted om to år, er i fuld gang med træningen," fortæller han.

Jesper Juul Sørensen, formand for Skills Denmark, oplyser, at man nu vil skaffe flere midler samt forske i, hvad mere der skal til for, at de unge danske håndværkere kommer tilbage på medalje-skamlerne.

 

Skal vi også markedsføre din virksomhed? Se priser

VESTNYT.DK © 2021 Cookiepolitik / Udviklet af Optify