Hvide Sande

Hans mål var at blive leder

Når han var i brugsen tænkte han: her vil jeg gerne være uddeler. Det blev han den 1. april.

Da Jimmi Fyrsterling som nybagt handelsstudent valgte at komme i lære Super Brugsen i Ringkøbing, hvor han havde fritidsjob i to år, var hans mål en dag at blive leder.

"Det var helt sikkert det, jeg gerne ville. Jeg havde ikke lige regnet med, jeg skulle blive det som 27-årig, men det er kun dejligt, siger han og smiler.

Jimmi Fyrsterling blev nemlig uddeler for Dagli' Brugsen i Kloster den 1. april. Dermed gik et stort ønske i dobbelt forstand i opfyldelse. For den unge uddeler har ind imellem stået i brugsen og tænkt: her vil jeg gerne være.

Hurtig karriere

Han indrømmer, at det er gået stærkt med karrieren. Han blev udlært i september 2013 og blev samtidig salgsleder, det vil sige ansvarlig for en afdeling i brugsen. De seneste knap tre år var han souschef i Ringkøbing-brugsen.

"Der er mange gode muligheder i Coop. De er gode til at have fokus på dem, der gerne vil - dem vil de gerne hjælpe videre. Der har været fart på blandt andet takket være kurser og gode ledere, der lægger ansvaret over på en," siger Jimmi Fyrsterling.

Større ansvar

Han glæder sig til at lære en masse nye ting som uddeler i den selvstændige, Dagli' Brugsen i Kloster, der foruden ham har tre ansatte, otte ungmedarbejdere og en årlig omsætning på 11 millioner kroner.

Han understreger, at ansvaret som uddeler er større, fordi det er en selvstændig brugs, end hvis har var blevet uddeler i en Coop-butik.

"Det er foreningens penge, og det vi tjener bliver i foreningen. Jeg vil se, om jeg ikke kan hæve omsætningen," siger han og tilføjer, at det er jo derfor, han er der.

Den nye uddeler i Kloster var "rigtig glad" for at være i Ringkøbing, og det var hårdere end forventet at tage afsked med stedet og personalet. Men selve beslutning, den har han aldrig været i tvivl om.

"Jeg glæder mig helt vildt til at være her," siger han og bryder ud i et stort smil.

Fokus på butik og kunder

Jimmi Fyrsterling fortæller, at hans forgænger, Claus Schildt, brugte megen energi på at opdatere butikken og har gjort den "lidt mere moderne" både ind- og udvendig.

Derfor vil han fokusere på, at der er friske varer i butikken, en god betjening og lydhørhed over for kunderne.

"Sørge for, at kunderne får en god oplevelse," forklarer han.

Han kunne godt tænke sig, at brugsens varetur, der passes af frivillige, fik flere kunder.

"Vi har kapaciteten til flere kunder. Hvis vi får et par frivillige mere, så kan vi køre flere kører flere varer ud. Vi leverer meget til firmaer og private i Ringkøbing, og det vil vi gerne gøre noget mere i," siger Jimmi Fyrsterling.

Føler sig velkommen

Han synes, det er sjovt at være tilbage i Dagli' Brugsen i Kloster, hvor han møder sine gamle lærere, og tænker tilbage på sin egen barndom i byen.

"Når skolebørn kommer ind for at købe slik, tænker jeg, at det gjorde jeg selv engang," siger han og smiler.

Jimmi Fyrsterling nød meget sin første arbejdsdag, da mange kunder kom ind i butikken for at ønske ham tillykke og byde ham velkommen.

"Jeg blev så glad for, at de var glade for den person, der var blevet ansat. Det betyder mere end man egentlig tror, man føler sig velkommen," siger han og smiler.

Bor i Kloster

Smiler gør Jimmi Fyrsterling også, når talen falder på, at han fra et hjørne af sin grund kan se Dagli' Brugsen - og har blot 300 meter på arbejde.  Han og kæresten, Camilla Juhl Andersen, der er sygeplejerske, flyttede nemlig for tre år siden fra Ringkøbing til Kloster, hvor han også boede som barn.

"Kloster er meget interessant. Jeg kan godt lide området og folkene, der bor her, og jeg har meget familie i byen," siger han.

Han og kæresten sørger for endnu et familiemedlem på Holmsland, for de venter nemlig deres første barn, en dreng, den 26. juni.

Reception

Jimmi Fyrsterling lægger ikke skjul på, at der både er fordele og ulemper ved at være uddeler og bo i samme by.

"Jeg bruger mange timer på jobbet, men det er vigtigt, at man holder fri og ikke tænker arbejde hele tiden - nu får vi jo også en lille ny," siger han, smiler og tilføjer:

"Men der er et godt personale i brugsen, så jeg kan godt tage både barsel og ferie. Ansvaret for afdelinger er delt ud på ansatte," siger han og tilføjer, at de er gode til at hjælpe hinanden.

Holmsland Brugsforening markerer Jimmi Fyrsterlings tiltrædelse som uddeler med en reception i butikken lørdag den 6. april fra klokken 9.

Skal vi også markedsføre din virksomhed? Se priser

VESTNYT.DK © 2021 Cookiepolitik / Udviklet af Optify