Hvide Sande

Nordsø Cup tiltrækker lystfiskere

Tyske, danske, men også engelske, hollandske og svenske lystfiskere deltager i fiskekonkurrence fra kysten.

Lidt stille vind, op til fem meter i sekundet, pålandsvind og gerne fra sydvest. Det er ifølge Fritz Kott, indehaver af Kott Fritid, det bedste vejr til konkurrencen.

Og han ved besked.

Når Nordsø Cup lørdag den 26. oktober løber af stablen, er det nemlig 24. gang, han arrangerer den populære fiskekonkurrence, surfcasting, der foregår fra stranden.

De 125 deltagere, der er plads til, fordeles i fem sektioner fra Houvig Strand til Odbjerg Strand.

De har seks timer – fra klokken 14 til 20 – til at fange så mange og så store fisk, at de sikrer sig en af konkurrencens 75 præmier, der har en samlet værdi på over 100.000 kroner.

De får både point for at have fanget fisken og for fiskens længde.

Den samlede vinder af de fem sektioner, indkasserer 10.000 kroner kontant samt en pokal. Der er også en gruppe for børn op til 18 år; vinderen hædres her med en pokal og er blandt de første til at vælge en gevinst.

Deltagerne vælger nemlig selv en gevinst, når deres placering offentliggøres.

Det sker i Fiskeriets Hus efter, at deltagerne har spist den vante menu bestående af hjemmelavet, klar suppe og hjemmelavede frikadeller med rødkål, brun sovs og kartofler.

Deltagerne kan også få morgenmad på Fiskeriets Hus, inden lodtrækningen om placeringerne, brifing om regler og afgang til de fem sektorer klokken 12.30.

“Det tager tid at komme op over klitterne og finde på plads,” forklarer Fritz Kott og tilføjer, at der bliver lavet stikprøve-kontroller for at sikre, at de ikke har fisk med i tasken.

Han er allerede nu i fuld gang med at tænke i jubilæums-året 2020. “Da er førstepræmien 25.000 kroner kontant,” fortæller han og smiler.

Skal vi også markedsføre din virksomhed? Se priser

VESTNYT.DK © 2021 Cookiepolitik / Udviklet af Optify