Hvide Sande

Miljøstyrelsen vil gerne have info om døde dyr

Hvordan står det til med miljøtilstanden i den danske natur. Du kan hjælpe Miljøstyrelsen med at skaffe viden om dyr på stranden.

Støder du på døde marsvin, sæler eller mallemukker, når du går tur ved stranden, kan du være med til at skabe større viden om havmiljøet.

Sådan lyder opfordringen og informationen i en pressemeddelelse fra Miljøstyrelsen, der gerne vil have strandgæsten til at tage et billede af det døde dyr, notere position/adresse og kontakte en af de personer, som står på Miljøstyrelsens hjemmeside under Nyheder "Miljøstyrelsen efterlyser døde dyr" den 17. juli.

Samarbejde

Som en del af det nationale overvågningsprogram, NOVANA, overvåger Miljøstyrelsen nemlig den danske natur. Det sker blandt andet i samarbejde med Aarhus Universitet, som måler sæler og marsvins spæklagstykkelse, der blandt andet kan fortælle noget om dyrenes ernæringstilstand.

Plastikforurening

Miljøstyrelsen holder også øje med plastikforurening i havet. Det sker i samarbejde med det hollandske universitet, Wageningen Marine Research, som analyserer maveindholdet på mallemukker.

Begge projekter kræver imidlertid, at Miljøstyrelsen finder frem de strandede døde dyr. Derfor kan besøgende på de danske strande være en god hjælp, understreger styrelsen.

Skal vi også markedsføre din virksomhed? Se priser

VESTNYT.DK © 2021 Cookiepolitik / Udviklet af Optify