Hvide Sande

Hvide Sande-bo kreerer plakater

Det er lysten, der driver ham til at komponere især dyr og fyrtårne på computeren.

Michael Lund er vild med danske og tyske plakater fra 1930-, 1960- og 1970'erne, og han fik for nogle år siden lyst til at prøve at lave noget i samme stil. Han printede resultatet ud, fik det sat i ramme og hang den op på væggen i Hvide Sande.

"Der var en, der spurgte, hvem har lavet den. Det måtte jeg jo indrømme, at det havde jeg gjort," fortæller Michael Lund og smiler.

Han lavede flere og nye motiver og har også solgt nogle af plakaterne, som kan købes hos ham og i Butik Fjordblink i Hvide Sande.

Postkort

Motiverne er dyr, blandt andet ræv (som den Michael Lund ses sammen med på billedet), hejre, vaskebjørn, sommerfugle, ulve, bygget op af farvede trekanter, samt en serie med fyrtårne.

Han er også ophavsmand til postkort med Skjern Å-laksen, Lyngvig Fyr, Stauning Whisky, Ringkøbing By og Kunstpavillonen i Videbæk. Dem lavede han på bestilling.

"De blev delt ud på Folkemødet på Bornholm i 2015 eller 2016," siger Michael Lund.

Foto og skitser

Han gør i genkendelige motiver, for det kan han bedst lide. Ofte tager han udgangspunkt i et foto, tegner et omrids omkring motivet, og scanner det ind på computeren – for eksempel Lyngvig Fyr.

"Jeg tog et foto af fyret og vælger, hvad jeg vil have med – vælger baggrund, himmelfarver og måske en måge, så der bliver en god ballance i billedet. Det er ikke abstrakt, for man kan hurtigt se og slutte sig til, hvad det er på plakaten," siger han og tilføjer:

"Det er sjovt og givende at lave, noget lystbetonet. Det er min hobby, og noget jeg laver, når jeg har tid."

Psykoterapeut

Tid synes Michael Lund måske ikke at have allermest af. De seneste to år har han været i gang med at tage uddannelsen til psykoterapeut – en krævende uddannelse, som ifølge ham er det helt rigtige valg.

Uddannelsen er cirka et halvtidsjob. Desuden arbejder han på fuld tid som skraldemand hos Meldgaard Renovation; et job, han trives godt med.

"Der er gode kolleger, og vi har et godt sammenhold, og det giver 12-15 kilometer daglig motion og frisk luft," siger han.

 

 

 

Skal vi også markedsføre din virksomhed? Se priser

VESTNYT.DK © 2021 Cookiepolitik / Udviklet af Optify