Hvide Sande

Marie Øgendahl elsker sit arbejde

Hun blev kaldt på job i banken i Hvide Sande en uge før aftalt på grund af travlhed. Afdelingen har fortsat travlt. Hun har 40 års jubilæum.

Marie Øgendahl, direktør i Vestjysk Banks afdeling i Hvide Sande, har fredag den 28. juni været i Vestjysk Bank (tidl. Ringkjøbing Bank) i 40 år. Hun trives i jobbet, og hendes funktioner og branchen har været under så konstant forandring, at hun ikke har fundet grund til at søge noget andet.

"Jeg føler ikke, det har været samme job i 40 år," siger hun og smiler.

Hun begyndte som elev, har været leder af privatkundegruppen, inden hun i 2000 fuldførte en masteruddannelse i ledelse og blev tilbudt jobbet som afdelingsdirektør efter Irena Jensen.

Marie Øgendahl og Irena Jensen aftalte, at de simpelthen byttede job.

"Det er sådan noget, kvinder kan finde ud af," siger Marie Øgendahl, griner og fortæller:

"Nogle var meget skeptiske, men det gik rigtig, rigtig godt."

Erhvervskunder

Direktørstillingen betød samtidigt, at Marie Øgendahl "opdyrkede" og skabte sig et netværk inden for erhvervsområdet. Det trives hun også med.

"Arbejdet med kunderne – det har jeg sat og sætter stadig stor pris på," siger hun og betegner sin tid i banken som fantastisk.

Den 58-årige afdelingsleder, der er født og opvokset i Hvide Sande, sætter også stor pris de 12 kolleger. Marie Øgendahl betegner ikke sig selv som en leder, der nurser.

Selvom det ligger dybt i mig at forsvare mine medarbejdere og passe godt på dem, kan jeg vist godt være en krævende leder,” siger hun med et glimt i øjet og tilføjer:

Mit motto er, at vi skal levere varen til kundernes tilfredshed – og ledelsens forventninger. Det giver den største frihed og de bedste arbejdsforhold.”

Kærlig mobning

Marie Øgendahl høstede da også roser ved sin chefs seneste besøg: "Det er altid dejligt at komme til Hvide Sande, hvor man kan mærke den positive stemning blandt medarbejderne."

Den gode stemning kommer ifølge afdelingsdirektøren blandt andet af, at der er et godt sammenhold i banken.

"Det er en fornøjelse at stå i spidsen for et hold af loyale og trofaste medarbejdere. Vi kan lide hinanden - på godt og ondt - og har respekt for hinandens forskelligheder. Og vi har kærlig mobning," fortæller hun med et stort smil.

Driftige folk

Finanskrisen, Vestjysk Banks fusion med Ringkjøbing Bank i 2008 og efterfølgende økonomiske problemer i banken har også påvirket Hvide Sande-afdelingen.

"Én ting er, at afdelingen ikke har været så hårdt ramt under finanskrisen, bl.a. grundet et godt lokalt erhvervsliv, men i otte år kunne vi læse i avisen, at Vestjysk Bank var kriseramt, og det har vi naturligvis også været mærket af. Vi er netop kommet ud af de restriktioner, som banken har været pålagt af EU, og vi glæder os til at se fremad og kunne agere som alle andre banker,” siger Marie Øgendahl og smiler.

Smiler gør hun også, når hun fortæller, at de søger en privatkunderådgiver.

"Vi har en stor markedsandel, og vi har travlt. Det er dejligt. Erhvervslivet har det godt, der er gang i fiskeriet, håndværkerne har rigtigt travlt, og turisterne strømmer til området til gavn for detailhandlen og restauranterne. Det er dejligt at være bank i et område med så mange driftige folk," siger 40 års jubilaren, der fejres med reception i banken fredag den 28. juni kl. 14-16.

 

Skal vi også markedsføre din virksomhed? Se priser

VESTNYT.DK © 2021 Cookiepolitik / Udviklet af Optify