Hvide Sande

Fem danske surfere deltager i World Cup i Hvide Sande

Vejrudsigten med lidt vind mandag holdt stik, og World Cup i Windsurfing Slalom blev aflyst.

Det kom ikke bag på nogen, at mandagens konkurrence måtte aflyses på grund af manglende vind. Men der er håb forude, for vejrprognoserne ser godt ud for resten af ugen, understreger kommunikationschef Christian Kjeldsen.

Derfor regner arrangørerne også med, at sejladserne i World Cup-afdelingen bliver skud i gang i løbt af tirsdag formiddag.

Danske deltagere

Fem danske surfere er blandt de 88 surfere fra verdenseliten, der i løbet af ugen dyster i windsurfing slalom.

Bedste danske kort er den 27-årige Sebastian Kornum (foto) fra Skive Sejlklub. Han vandt bronze ved VM i Windsurf Slalom i netop Hvide Sande og har derfor et specielt forhold til netop det sted.

"Jeg nyder at sejle i Danmark, og jeg er stolt over, at det endnu en gang er lykkes at hente et WM stævne til landet og til at vise de andre World Cup sejlere, hvor gode forhold vi har til windsurfing i Danmark," siger Sebastian Kornum.

Han understreger, at landet har et godt ry blandt de internationale sejlere.

"De kan lide at sejle her, blandt andet fordi der er rent, og alt er velorganiseret," siger han i en pressemeddelelse.

Sebastian Kornum, der har haft en god sæson i år, satser i år på både Windsurfing Slalom og foil.

" Det er gået godt. Jeg ligger nummer otte på verdensranglisten i foil og forventer at ende sæsonen i top 20 på windsurfing slalom," fortæller han.

Ankelskade holdt ham på land

Også den 22-årige professionelle windsurfer Mads Jepsen fra Juelsminde Sejlklub, er klar til ugens konkurrencer.

"Den skal have en over nakken på hjemmebane i Danmark. Jeg er tørstig efter at komme på vandet efter en ankelskade, som jeg fik til VM i Windsurfing Slalom på Sylt for syv uger siden," fortæller Mads Jepsen, der ikke har været med på hele årets world tour.

De øvrige tre danske sejlere, der deltager i PWA World Cup i Windsurfing Slalom er Jonas Thyme, Esbjerg, og Danni Jakobsen, København og tidligere Skive, og Anders Bøje, København.

Konkurrencen, der tæller forskellige nationer, foregår fra Westwind Nord i Hvide Sande. Den slutter på lørdag den 14. september.

 

Skal vi også markedsføre din virksomhed? Se priser

VESTNYT.DK © 2021 Cookiepolitik / Udviklet af Optify