Hvide Sande

Frode og de andre rødder – for hele familien

Lutter Lystige og Lokale Kræfter opfører lokalteater i Holmsland Idræts- og Kulturcenter.

"Pulverhekse, havgasser."

Den mandlige beboer i Hjørnehuset lægger ikke fingre imellem, når han tiltaler husets to kvindelige beboere – og han lever dermed op til sit rygte om altid at være sur.

Episoden er hentet Ole Lund Kirkegaards bog "Frode og de andre rødder", som en gruppe lokale borgere ihærdigt øver på inden generalprøven fredag den 27. september klokken 19 og lørdag den 28. september klokken 16 med efterfølgende spisning i Holmsland Idræts- og Kulturcenter.

Har det sjovt

Hvis stykkets mandlige beboer er i ondt lune, griner aktørne til gengæld meget under øveaftenen. For eksempel når en snupper en andens replik og sætter medspilleren "skakmat" – eller suffløren, der er stedfortræder for viceværten, træder så hårdt op i en spand, at hun er ved at falde, og spanden sprækker.

Eller når en "Frodes" lærer forlader manuskriptet og udbryder: jeg har glemt alt det andet, jeg også skal blive gal over. 

Scenen skal bruges

Det var Lise Kroning, Kirsten Nohns og Birgit Vogt, der i 2013 pustede liv i traditionen med børneteater i Holmsland Idræts- og Kulturcenter med "Folk og røvere i Kardemomme by" - for det var synd at have en scene i centret uden, at den blev brugt.

Indslagene har siden vekslet mellem Café Snik-Snak og børneteater, som Kirsten Nohns fatter manuskriptet til ud fra bogen.

"Vi er en stamgruppe, der har været med alle årene. Det gør det lettere, fordi vi kender hinanden og ved, hvad den enkelte er god til, når rollerne skal fordeles," siger Lise Kroning.

"Du blive instruktør"

Hun er også glad for, at de har en fast instruktør i Hella Margrethe Hansen. Hun flyttede fra Lyngby ud til Peter Hell i Kloster for to år siden. Da hun fortalte, at hun havde spillet stykket med sine elever i skolen, mente de andre, at så måtte hun vide, hvordan stykket skulle være... Hella Margrethe Hansen sagde ja.

"Vi kan godt komme med ideer og nye replikker, men det er rart at have en, der har det sidste ord, når vi skal videre" siger Lise Kroning.

Familie og fællesskab

Målet med lokalteatret er ifølge de tre initiativtagere at skabe noget for familie og børn, der kan se frem til at få lattermusklerne rørt fredag og/eller lørdag.

"Hvis ikke publikum synes, forestillingen er sjov, så har vi haft det skægt," siger sufflør Henriette Olesen og smiler.

Det behøver hun ikke frygte, at publikum ikke gør, for aktørerne lever til fulde op til navnet Lutter Lystige Lokale Kræfter, forkortet 3LK.

 

Skal vi også markedsføre din virksomhed? Se priser

VESTNYT.DK © 2021 Cookiepolitik / Udviklet af Optify