Hvide Sande

Like Nordisk får dobbelt så megen plads

Pladsmangel får Sorina Lea til at rykke brugskunst-butikken i Hvide Sande til nye lokaler.

"Vi flytter, fordi der ikke er plads nok til alle de dejlige kunder, der kommer ind i butikken," siger Sorina Lea.

Hun åbnede i april 2017 brugskunst-butikken, Like Nordisk, i Strandgade 5. Allerede efter et år måtte hun erkende, at leverandøren fik ret, da han sagde, at butikken hurtigt ville vokse ud af det cirka 60 kvadratmeter store lokale. Sorina Lea konstaterede efter et år, at hun manglede plads.

Det får hun og Like Nordisk til efteråret, når hun rykker butikken fra Strandgade 5 til Stormgade 8.

"Der er dobbelt så meget plads. De bliver dejligt," fortæller Sorina Lea og griner.

Købte hele huset

Hun flytter til egne lokaler. Sorina Lea og hendes samlever, Jens Ole Engberg Pedersen, har nemlig købt den tre etagers store bygning. Den blev solgt i lukket bud, og parret var så heldige at få huset med overtagelse den 1. april.

Like Nordisk får plads i stueplan. Lokalerne, der husede Hvide Sande Gensidige Skibsforsikring og Det kongelige thailandske Konsulat, slåes sammen til et - og indrettes med butik, lager, kontor og kantine.

Førstesalen er lejet ud til Revisionsfirmaet Chr. Knudsen, hvor Jens Ole Engberg Pedersen er ansat som revisor. Anden etage rummer en lejlighed, som er lejet ud.

Gennemgribende renovering

Bygningen gennemgår i øjeblikket en større renovering. Den bliver pudset og malet udvendig og får nye vinduer. Desuden sløjfes dem gamle hovedindgang; indgangen til butikken flyttes til hjørnet af bygningen, mens de to etager får adgang fra baggården.

Den 38-årige Sorina Lea håber, at renovering og ombygning er færdig, så Like Nordisk kan rykke ind og åbne den 23. september.

"Så åbner vi stort op med juleting," fortæller hun, smiler og tilføjer:

"Folk glæder sig til julepynten, selv om det er tidligt."

Tid til en snak

Sorina Lea glæder sig "rigtig meget" til at indtage de nye lokaler.

"Vi får ikke flere produkter, men der bliver meget mere plads til at vise produkterne - og mere overskueligt for både os og kunderne," siger hun.

Der bliver også meget bedre plads til at stå og tale med kunderne, for snakken er en vigtig del, understreger hun.

"Når der nu er 20 kunder i butikken, så kan vi kun stå bag disken og snakke med dem," fortæller Sorina Lea.

Det skorter ikke på kunder i butikken, også mange turister har fundet vej til den hyggelige og spændende brugskunstbutik.

"Der kommer rigtig mange tyskere og rigtig mange gengangere. De fleste kommer her to-tre gange i butikken to-tre gange og - og tre gange om året," siger hun og tilføjer:

"Vi har også mange faste stamkunder, sommerhusejere, fra Kolding og Vejle."

Deltids-barsel

Sorina Lea er på deltids-barsel og dermed kun i butikken nogle timer hver dag. Men hun regner med, at den otte måneder gamle pige, Anouk, er klar til, at hun går på fuld tid til juli. Hun og Jens Ole Engberg Pedersen har desuden Theis på tre år.

Hun har siden åbningen af Like Nordisk haft Charlotte Gade Mortensen ansat i butikken. Den 1. juni har hun ansat Pia Høier, tidligere indehaver af Vom Fass i Hvide Sande, på deltid. 

"Det glæder jeg mig rigtig meget til," siger Sorina Lea, der har afsat fire uger til at indrette Like Nordisk i de nye lokaler i Stormgade 8.

Skal vi også markedsføre din virksomhed? Se priser

VESTNYT.DK © 2021 Cookiepolitik / Udviklet af Optify