Hvide Sande

Kronprins og Hvide Sande-elever satte gang i havmøllerne

Havmølleparken Horns Rev 3 blev åbnet med ministerbesøg og hundredevis af menneske på gaden.

Tinne Muff Ottosen, Thea Sonne Porsmose, Markus Muff Stenholt og Marcus Dahl Thomsen, elever i 5.A på Hvide Sande Skole og kronprins Frederik trykkede tirsdag efter på den blå-gule knap - og åbnede dermed officielt Danmarks, Skandinaviens og Vattenfalls største havmøllepark Horns Rev 3.

Åbningen foregik i et telt på Otto Pedersvej, og næppe havde de trykket på knappen, inden de og gæsterne i teltet kunne kaste et blik op på de levende billeder, der viste, at nu snurrede møllerne, der er i stand til at forsyne 425.000 husstande om året med strøm.

Vandt konkurrence

Blandt gæsterne ved den officielle åbning var statsminister Mette Frederiksen (S) og Energiminister Dan Jørgensen (S), borgmester Hans Østergaard (V), byrådsmedlemmer, direktør i Vattenfall, Magnus Hall, formand Lars G. Nordström og hele 5.A fra Hvide Sande Skole hall, og alle eleverne fra 5.A - hædersgæster, som Dan Jørgensen kaldte dem.

Eleverne var inviteret, fordi de tidligere på året vandt den tegnekonkurrence, som Vattenfall havde udskrevet.

Opbakning fra byen

Kronprinsen og ministrene trodsede blæsten og gik ned på Toldbodgade for at hilse på teknikere på Vattenfalls serviceskib - en tur, der samlede i hundredevis af mennesker, der selvfølgelig skulle have et glimt af de prominente gæster, der var i Hvide Sande.

Byen, som Vattenfall har udnævnt til servicehavn for landets største vindmøllepark fra 2024.

 

Skal vi også markedsføre din virksomhed? Se priser

VESTNYT.DK © 2021 Cookiepolitik / Udviklet af Optify