Hvide Sande

DF'er fra Ringkøbing-kredsen kommer i Folketinget

Hverken Kristian Andersen (KD) eller Kenneth Mikkelsen (V) blev valgt til Folketinget.

Ringkøbing-Skjern Kommune har i adskillige år været repræsenteret i Folketinget af en Venstre-politiker. Men det lykkedes ikke ved det nyligt overståede Folketingsvalg. Nu er repræsentanten DF'er og hedder Dennis Flydtkjær.

Han bor ligesom Venstre-kandidaten, Kenneth Mikkelsen, i Herning, og stillede ligesom ham op i Ringkøbing-kredsen. Og det lykkedes Dennis Flydtkjær at få så mange stemmer i den lokale kreds og i Vestjyllands Storkreds, at han fik partiets eneste mandat i storkredsen.

Dennis Flydtkjær fik 1.687 personlige stemmer i Ringkøbing-kredsen.

Manglede under 200 stemmer

Selv om Kristian Andersen fra Tarm fik 5.068 personlige stemmer - det højeste antal i Ringkøbing-kredsen - og hans parti, Kristendemokraterne, trak 16,4 procent af stemmerne i kredsen ved Folketingsvalget, var det ikke nok til at sikre ham en plads i Folketinget. Han manglede cirka 190 stemmer.

Bedre gik det ikke for Venstre. De de personlige stemmer i Vestjyllands Storkreds var talt op måtte Venstre-kandidaten, Kenneth Mikkelsen (billedet) fra Herning, og partiet i Ringkøbing-kredsen nemlig erkende, at han ikke havde fået personlige stemmer nok til at sikre sig et af storkredsens fem mandater.

Stor tilbagegang

Venstre kunne også konstatere, at det var gået tilbage for partiet i Ringkøbing-kredsen. Det fik 31,6 procent af stemmerne, hvilket er en tilbage på 3,1 procentpoint. Det svarer i stemmer til 10.858 stemmer, og en tilbagegang på 1.472 stemmer.

Kristendemokraterne gik derimod frem med 3.315 stemmer til 5.624 ved valget den 5. juni. Det er er fremgang på 9,9 procentpoint.

Dansk Folkeparti tabte ligesom på landsplan mange stemmer. I Ringkøbing-kredsen blev stemmetallet mere end halveret. Partiet fik 3.383, hvilket er en tilbagegang på 4.602 stemmer.

Ringkøbing-kredsens 

Stemmeprocent i Ringkøbing-kredsen, der dækker Ringkøbing-Skjern Kommune, var på 84,64 procent. Resultatet af Folketingsvalget (tallet i parentes viser afvigelsen fra valget i 2015) 

A. Socialdemokratiet: 19,4 (-0,1)

B. Radikale: 3,5 (+1,6)

C: Konservative: 6,0 (+3,0)

D. Nye Borgerlige: 1,6 (+1,6)

E. Klaus Riskær Pedersen: 0,5 (+0,5)

F. SF: 4,6 (+1,8)

I. Liberal Alliance: 1,8 (-2,8)

K. Kristendemokraterne: 16,4 (+9,9)

O. Dansk Folkeparti: 9,8 (-12,6)

P. Stram Kurs: 1,4 (+1,4)

V. Venstre: 31,6 (-3,1)

Ø. Enhedslisten: 2,2 (-0,9)

Å. Alternativet: 1,2 (-0,5)

Mandater i storkredsen

I Vestjyllands Storkreds, der består af kommunerne Ringkøbing-Skjern, Lemvig, Struer, Holstebro, Viborg, Skive, Herning, Ikast-Brande og Silkeborg, blev følgende personer valgt til Folketinget:

Inger Støjberg, Thomas Danielsen, Kristian Pihl Lorentzen, Kristian Jensen og Carsten Kissmeyer fra Venstre.

Thomas Jensen, Annette Lind, Mogens Jensen og Anne Poulin, Socialdemokratiet.

Søren Pape og Orla Østerby, Det konservative Folkeparti.

Signe Munk, Socialistisk Folkeparti.

Dennis Flydtkjær, Dansk Folkeparti.

Andreas Steenberg, Radikale.

Alex Vanopslagh, Liberal Alliance.

Jakob Sølvhøj, Enhedslisten.

Dansk Folkeparti mistede to af sine tre mandater i Vestjyllands Storkreds og Alternativet sit ene. Socialistisk Folkeparti fik igen et mandat.

 

Skal vi også markedsføre din virksomhed? Se priser

VESTNYT.DK © 2021 Cookiepolitik / Udviklet af Optify