Hvide Sande

Klittens Borgerforening stiller op til fiskeauktioner for turister

Fiskeauktionerne er Klittens Borgerforening største opgave, men den tager sig også af andre ting.

Fjorten søndage fra juli til oktober stiller Klittens Borgerforening med frivillige til fiskeauktion for turister i fiskeauktionshallen.

De huserer i "køkkenet", hvor de steger fiskefrikadeller og fiskefileter på samlebånd for at honorere den store efterspørgsel fra auktionsgæsterne.

"Auktionerne er et stort event for byen, og Foreningen Havnen sætter pris på dem," fortæller Hanne Kvist, formand for Klittens Borgerforening.

Uddelte 130.000 kroner

Hun har en liste med cirka 40 frivillige, som hun kan trække på, når hun skal finde 12-14 personer til en fiskeauktion, som borgerforeningen sammen med husmoderforeningen var med til at starte i midten af 1970’erne – for cirka 40 år siden.

I dag er det Klittens Borgerforening og Hvide Sande KFUM, der står bag auktionerne – Borgerforeningen tager sig af køkkendelen og KFUM af selve auktionen.

Hanne Kvist lægger ikke skjul på, at det er foreningens mest krævende opgave, men det er en opgave, der lønner sig.

I 2018 "tjente" borgerforeningen nemlig 130.000 kroner til lokale foreninger, der havde søgt om penge.

"Vi uddeler maks 10.000 kroner pr. forening, og kravet er, at de stiller med tre-fire frivillige til fiskeauktionerne," siger hun og tilføjer, at det er sjælden, de siger nej til en forening.

Samarbejde

Klittens Borgerforening samarbejder gerne med andre foreninger om arrangementer.

"I bestyrelsen synes vi, det er vigtigt at samarbejde fremfor at konkurrere, for det er de samme mennesker, vi henvender os til," siger Hanne Kvist.

Det gælder for eksempel den årlige Tørfisk-koncert med spisning i forbindelse med Æ Hawfest og minifolkemødet "Danmark Dejligst", der finder sted senere i år samt Historisk Atlas.

"Folk kan til enhver tid komme til os med en idé," understreger hun.

Talerør for borgerne

Borgerforeningen er desuden borgernes talerør over for Ringkøbing-Skjern Kommune og praktisk aktør i forbindelse med borgermøde.

Klittens Borgerforening har en initiativpris, et kontant skulderklap, der uddeles for en ulønnet indsats en gang om året. Desuden har foreningen oprettet en jubilæumskonto til brug for Hvide Sandes 100 års jubilæum i 2031.

"Vi indbetaler ti procent af vores nettoomsætning og 50 kroner pr. medlem hvert år – nu står der knap 200.000 kroner," fortæller Hanne Kvist.

Apropos medlemmer, synes hun, at det er alt for lidt, at Klittens Borgerforening, der dækker tidligere Holmsland Kommune, kun har cirka 200 medlemmer.

"Folk tænker nok, at det er en støvet forening, så hvorfor støtte den," siger Hanne Kvist og smiler.

Skal vi også markedsføre din virksomhed? Se priser

VESTNYT.DK © 2021 Cookiepolitik / Udviklet af Optify