Hvide Sande

Møbelhandleren er bindeled mellem politi og borgere

Midt- og Vestjyllands Politi udnævnte i marts 2016 Karsten Madsen til såkaldt tryghedsambassadør. Han anslår, at han siden har haft 15-20 henvendelser.

Karsten Madsen, indehaver af Hjemme Hos Klittens Møbler og Tæpper, får ind imellem henvendelse fra borgere, der har set eller hørt noget "unormalt", som vedkommende mener kunne have politiets interesse. Og han formidler så oplysningen videre til politiet.

Han anslår, at han har fået 15-20 henvendelser, siden han blev tryghedsambassadør i marts 2016. Selv om det måske ikke er ret mange, synes Karsten Madsen, at det er en god ordning.

"Det er nogle, der hellere vil henvende sig til mig fremfor at ringe til politiet. Det kan være svært at finde ud af, hvem man skal snakke med hos politiet - og de kan være svære at få fat på, det har jeg selv oplevet," siger han.

Karsten Madsen orienterer også politiet, hvis der har været indbrud i en af byens butikker - en oplysning, som havner hos ham via butikkernes telefon-kæde.

"Men folk skal selv anmelde indbruddet til politiet, det har jeg ikke noget med at gøre," understreger han.

Ligesom han heller ikke får tilbagemeldinger fra politiet om de tip, han sender videre fra borgere.

"Jeg ved ikke, hvad der videre sker, når politiet får dem - og jeg har heller ingen interesse i at vide det," siger han.

Midt- og Vestjyllands Politi oprettede i sin tid tryghedsambassadør-ordningen med det formål at skabe dialog, nærhed og tryghed i lokalsamfundet.

LÆS OGSÅ: Vestnyt.dk udvider med en journalist på fuldtid

Skal vi også markedsføre din virksomhed? Se priser

VESTNYT.DK © 2021 Cookiepolitik / Udviklet af Optify