Hvide Sande

Karl Kristian er på vej med sit første album

Hvide Sande-drengen Karl Kristian er i fuld gang med at indspille sit første egentlige album efter to succesfulde singler.

Karl Kristian Thuesen - eller bare Karl Kristian - fra Hvide Sande er på vej med sit første egentlige album.

Albummet udkommer til foråret, og det kommer kølvandet på de to succesfulde singler Hvide Sande Sangen og Hjertes ro.

"Jeg har bevidst ikke opsøgt så mange koncerter på det sidste, fordi der går rigtig meget tid med at lave albummet," siger Karl Kristian.

Sparede op til studiet

Han er for nylig flyttet til Aarhus efter at have boet et år i Hvide Sande, hvor han arbejdede i den lokale SFO.

"Jeg arbejdede et år for at spare sammen til et hjemmestudie, som jeg kan bruge til at indspille et albummet," siger Karl Kristian. 

"Det bliver et pop-rock-album på dansk. Vi er ovre i noget ala Sebastian, Tue West og Johnny Madsen," siger han.

Spiller flere instrumenter

Han står selv for at spille guitar, klaver, keyboard og bas, ligesom han selv synger sangene på albummet. Det eneste, han får assistance til, er trommerne.

"Man gør det på den måde, at man laver en skabelon på computeren, og så lægger man de forskellige instrumenter og sangene på lag for lag," forklarer Karl Kristian.

"På den måde bliver det et album med fuldt band," siger han.

På Skanderborg Festival

2018 har været et spændende år for den unge musiker.

Et af de helt store højdepunkter var, da han sammen med bandet NordNordNord, hvor han er guitarist, gav koncert på Skanderborg Festival.

"Skanderborg er en stor festival at få lov at spille på, og vi var ret heldige med spilletidspunktet, for ved nogle af de første koncerter, var der meget få mennesker, men da vi kom på lidt senere på aftenen, var der 200-300 mennesker oppe foran scenen plus alle de andre på pladsen, så stemningen var helt i top," siger Karl Kristian.

Varmet op af Lars Lilholt

Et andet højdepunkt var, da han med sit eget band gav koncert i Hvide Sande Hallen samme aften som Lars Lilholt.

"Det var egentlig planen, at vi skulle have varmet op for ham, men det endte med, at vi i stedet komme til at spille efter ham, og da Lars var færdig med at spille, kom han hen til os og sagde, at "nu er de vist varmet godt op". Han blev også og hørte et par af sangene. Det var en fed oplevelse at møde et af sine idoler og snakke med ham - ikke mindst om det med at fortælle historier," siger Karl Kristian.

"Han sagde blandt andet, at hvis man skriver på sit eget sprog, og man har noget på hjerte, så vil det altid være universelt, og så vil der altid være nogle, der gerne vil lytte til det. Det var ret fedt at høre fra en af de ældre, at man skal holde fast i det, der er ens eget," siger han.

Streaming og koncerter

Når Karl Kristian udgiver sit debutalbum til foråret, vil sangene kunne streames på streamingtjenester som Spotify.

Derudover er det planen at udgive albummet som en CD.

"Folk hører primært musik ved at hente den på deres telefon eller computer, men en fysisk CD kan være et godt visitkort, når man er ude at spille koncerter, og så kan en CD forhåbentlig også bidrage til at, at man kan tjene lidt af det ind, som man har investeret i projektet," siger Karl Kristian.

"Planen er også at udnytte det nye materiale til at komme ud og spille koncerter rundt i Jylland. Det er noget nemmere, når man har et bagkatalog, så folk kan se og høre, hvad det er for noget musik, de kan forvente. Det kan både være koncerter på små spillesteder og i forsamlingshuse, men det kan også være stuekoncerter," siger han.

Skal vi også markedsføre din virksomhed? Se priser

VESTNYT.DK © 2021 Cookiepolitik / Udviklet af Optify