Hvide Sande

Iscafeen har langet is over disken i 30 år

Karen Olesens far indrettede Iscafeen for 30 år siden. Hun blev medejer i 2001 og eneejer i 2016.

Der er lagt op til en festlig dag, når Iscafeen i Stormgade 4 søndag den 23. juni fylder 30 år. Indehaver Karen Olesen har hyret gruppen "Volf Duo" til at spille ved cafeen, serverer gratis is til børnene, og op til jubilæumsdagen disker hun op med diverse gode tilbud.

Stormgade 4 var oprindeligt den 49-årige Karen Olesens fødehjem. Hendes fra drev Havnens Motorværksted fra adressen, men værkstedet blev flyttet til Mamrelund, hvor der i dag er bygget ferielejligheder.

"Min far lavede det hele om og indrettede to forretninger i bygningen. Den ene til is-forretning, og den anden ville min far gerne, at jeg skulle have," fortæller Karen Olesen.

Hjalp til i cafeen

Mens Henrik Laustsen købte is-butikken, stod det andet lokale tomt, for datteren var slet ikke klar til at slå sig ned som forretnings-indehaver.

Det gik imidlertid så godt med is-forretningen, at Henrik Laustsen efter et år også tog det andet lokale med.

Karen Olesen tog en kontoruddannelse, men det var ikke sagen. Hun uddannede sig til social- og sundhedsassistent og arbejdede syv-otte år på plejehjemmet i Kloster.

Undervejs og mange gange hjalp hun til i Iscafeen. Og i 2001 var hun klar og købte halvpart i Iscafeen, og da Henrik Laustsen i 2016 ønskede at lave noget andet, købte hun ham ud.

"Der var en stående aftale med Henrik om, at han ikke måtte sælge Iscafeen uden familiens godkendelse. Det var en mundtlig aftale – og den holdt han, fortæller Karen Olesen.

Trives i cafeen

Hun stortrives i og med Iscafeen, for hun har altid godt kunnet lide at være sammen med mennesker, og dem kommer der mange af.

"Vi har mange tyskere som stamkunder. Det er hyggeligt, at man kender folk," siger Karen Olesen.

Hun nyder også samværet med de 24 unge, som hun har ansat i Iscafeen. De bliver ansat, når de er fyldt 13 år og fortsætter når de kommer på gymnasiet, en enkelt, der studerer i Aarhus, kontaktede hende og spurgte, om han måtte komme hjem og arbejde.

"De vender tilbage hertil, og en af dem sagde, at det er dejligt at komme hjem til Iscafé-familien," fortæller Karen Olesen og smiler.

Skal vi også markedsføre din virksomhed? Se priser

VESTNYT.DK © 2021 Cookiepolitik / Udviklet af Optify