Hvide Sande

Inge Line Madsen har sagt jobbet op

Hun etablerede Butik Fjordblink for knapt to år siden. Det trives hun så godt med, at hun har sagt jobbet farvel efter orlov.

Garn er hovedsageligt det, som indehaver Inge Line Madsen, langer over disken til kunderne. Det sælger hun til gengæld også en del af.

"De lokale er gode til at bakke op og sommerhusejerne – og tyskerne, de køber store mængder garn. De siger, at de ikke kan få en ligeså god kvalitetsgarn i Tyskland, fortæller Inge Line Madsen.

Orlov i to år

Hun fik orlov fra sit job i administrationen hos Hvide Sande Shipyard Steel and Service, som hun også er medejer af, for to år siden – for at se, om det var noget for hende at have sin egen butik.

Og det er det. Derfor hun nu sagt sit job op efter, at hun har haft orlov i to år.

Inge Line Madsen har nok at se til. Hun passer selv butikken, køber ind, tager på messer – og strikker nye modeller op og tøj til børnebørnene. Fire stykker strikketøj har hun i gang for tiden – kniber det med at nå modeller, har hun nogle til at strikke for sig.

Garn på førstesalen

Hidtil har hun udelukkende haft garn i stueetagen, men nu har det bredt sig til førstesalen, hvor hun har fået et stort udvalg af Sandness Garn.

"Nu er det også slut, for nu kan der ikke være mere. Grænsen går ved døren til privaten, ellers fylder jeg hele huset, siger min mand," fortæller Inge Line Madsen og smiler.

Strikkecafé

Hun inviterer til strikkecafé med kaffe og hjemmebag hver 14. dag, og der er fuldt hus.

"Mange tilflyttere kommer også i strikkecafeen og får på den måde et socialt netværk," fortæller hun.

Inge Line Madsen har desuden lavet en mere utraditionel strikkeaften, der var kombineret med nakkemasage, leveret af massør og fodplejer Betty Husted i Hvide Sande.

"Jeg vil gerne lave nogle anderledes aftner, hvor det ikke bare er strik," siger hun.

Et nøgle ad gangen

Hun har også haft et sjal-projekt fordelt over syv gange med elleve deltagere. De valgte garn og begyndte at strikke første aften – de efterfølgende aftner fik de så udleveret et nøgle garn et nøgle hver gang og en ny del af opskriften.

"Det var der både undervisning og hjemmearbejde i – det har været rigtig sjovt, og det har de hygget sig med, fortæller Inge Line Madsen og tilføjer, at mange har været utålmodige efter at komme videre.

Strikke- og anden snak

Hun er rigtig glad for sin butik og strikkecafeerne. Godt nok har hun ingen kolleger, men hun får en masse snak med kunderne. Og de har god tid i modsætning til, hvad man kan opleve i et supermarked, understreger hun.

"Så socialt mangler jeg ikke noget, selv om jeg havde gode kolleger. Jeg får alle nyhederne," siger hun og smiler.

Inge Line Madsen sælger garn, glas, billeder, keramik og de andre ting i butikken, netbutikken har hun valgt fra.

"Hvis du skal have en netbutik, skal du arbejde døgnet rundt eller have en ansat på. For mig er det vigtigt, at kunderne får en god og personlig service – at de kan komme retur med det garn, de ikke bruger, og få garn lagt til side," siger hun.

Skal vi også markedsføre din virksomhed? Se priser

VESTNYT.DK © 2021 Cookiepolitik / Udviklet af Optify