Hvide Sande

Hvordan skal trafik-problemerne i Søndervig løses?

Teknisk udvalg skal tirsdag drøfte, om man skal lave en omfartsvej ved Søndervig.

Søndervig-krydset kan ikke håndtere den store mængde trafik om sommeren, og udfordringen ventes at blive endnu større, når den nye feriepark bliver opført. 

Derfor skal teknik- og miljøudvalget tirsdag drøfte en løsning på problemet. 

Af dagsordenen for mødet fremgår, at administrationen anbefaler, at man laver en omfartsvej, så man på strækningen fra Ringkøbing til Hvide Sande slipper for at komme ind i selve krydset. 

Det vil koste cirka 17,5 millioner inklusiv en rundkørsel på Søndervig Landevej (øst for Søndervig) og en tilkørsel til Holmsland Klitvej (syd for Søndervig). 

Alternativet er en forbedring af selve krydset, som vil koste mellem 2 og 2,5 millioner kroner, men ifølge administrationen er denne løsning ikke tilstrækkelig. 

Der er desuden planer om at ensrette to veje i Søndervig. Det drejer sig om Lodbergsvej og Badevej. 

Her foreslår administrationen, at man i første omgang ensretter Lodbergsvej, og at man venter med Badevej, til man har gjort sig nogle erfaringer fra Lodbergsvej. 

Søndervig Centerforening, der repræsenterer 50 handlende og erhvervsdrivende i Søndervig, skriver i et høringssvar, at de foretrækker en løsning, hvor man forbedrer krydset, og at man undlader at lave en omfartsvej. 

Lalandia, som er en del af feriepark-projektet, skriver i sit høringssvar, at hvis man laver en rundkørsel på Søndervig Landevej, som skal lede ind til ferieparken, bør omfartsvejen tilsluttes denne rundkørsel. 

Lalandia tager i sit høringssvar ikke stilling til, om det er en god eller dårlig idé med en omfartsvej. 

Skal vi også markedsføre din virksomhed? Se priser

VESTNYT.DK © 2021 Cookiepolitik / Udviklet af Optify