Hvide Sande

Hvide Sande Shipyard får handicapprisen

Næsten hver tiende medarbejder hos Hvide Sande Shipyard er fra det rummelige arbejdsmarked, og det modtog virksomheden en pris for onsdag eftermiddag.

Ringkøbing-Skjern Kommune uddelte onsdag eftermiddag dette års Handicapprisen, og den gik i år til Hvide Sande Shipyard.

Virksomheden fik prisen, fordi den gør en stor indsats for at skaffe arbejde til mennesker fra det såkaldt rummelige arbejdsmarked. Det vil sige mennesker, som har et handicap eller af andre årsager har brug for særlige vilkår på arbejdspladsen.

Byrådsmedlem Hanne Simonsen (KD), der er næstformand for social- og sundhedsudvalget, overrakte prisen sammen med Gitte Foldager Pedersen, der er formand for Handicaprådet.

Hanne Simonsen konstaterede i sin tale, at Hvide Sande Shipyard har som en del af sin CSR-politik, at mindst fem procent af de ansatte på værftet skal være fra det rummelige arbejdsmarked, og at tallet i praksis er markant højere, nemlig hele 9,3 procent.

Til stede for at modtage prisen var Elia Kehlet Knipp, som er marketing officer hos Hvide Sande Shipyard.

Elia Kehlet Knipp er selv en af de medarbejdere på værftet, som har et handicap, da han er næsten blind på begge øjne.

Anders Madsen repræsenterede ledelsen hos Hvide Sande Shipyard ved prisoverrækkelsen, og han sagde i sin tale, at virksomheden er rigtig stolt over at modtage prisen, og han understregede, at det er win-win for begge parter, når der også er plads til folk med handicap i en virksomhed.

"Når vi sidder i frokoststuen, og Elia fortæller om nogle af de ting, han bøvler med til daglig, så er det også med til at minde en om, at det tit er nogle småproblemer, man selv går og roder med," sagde Anders Madsen.

Prisoverrækkelsen fandt sted i kulturhuset Kernen i Ølstrup.

Skal vi også markedsføre din virksomhed? Se priser

VESTNYT.DK © 2021 Cookiepolitik / Udviklet af Optify