Hvide Sande

Rødspætterne svigtede, men omsætningen steg

Hvide Sande Fiskeauktion fik i 2018 tilført færre kilo fisk, men priserne var højere.

Det kneb sidste år fiskerne at fange rødspætter, og det mærkede auktionen i Hvide Sande også.

"Der blev tilført 400.000 kg færre rødspætter, men prisen var betydelig bedre – den steg med cirka seks kroner," fortæller Michael Lodahl, direktør og ejer i Danske Fiskeauktioner A/S, der omfatter auktionerne i Hvide Sande, Thyborøn og Thorsminde.

Rødspætten kostede sidste år 20-21 kroner per kilo. Den høje pris kan ifølge direktøren resultere i, at landet oversvømmes af opdrættet fisk, som det skete for fem-seks år siden.

"Det sker, når prisen bliver for høj," understreger han.

Dyrere fisk

Fiskeauktionen i Hvide Sande fik i 2018 tilført 6,7 millioner kilo mod 7,6 året før. Omsætningen steg med 12 millioner kroner, nemlig fra 146,5 millioner kroner i 2017 til 158,5 millioner kroner i 2018.

"Der var ikke så mange rødspætter, så det var andre arter og mere blandet fisk - og prisen på næsten alle arter steg med ti procent," siger Michael Lodahl.

Han forklarer stigningen med en større efterspørgsel.

"Det er mere oppe i tiden at spise sundt - at spise fisk i stedet for kød. Det er der mange unge forbrugere, der lytter til," siger han og håber, at det fortsætter.

Halv millard

Danske Fiskeauktioner A/S nåede sidste år tæt på en halv milliard kroner i omsætning mod 470 millioner i 2017 - altså en stigning på cirka 30 millioner kroner. Tilførslen lød på 20,3 millioner kilo fisk i 2018 mod 21,5 millioner kilo i 2017 - det vil sige et fald på 1,2 millioner kilo. 

Det skyldes hovedsageligt tilbagegangen i rødspætter, oplyser Michael Lodahl, der betegner 2018 som "ikke så ringe".

Skal vi også markedsføre din virksomhed? Se priser

VESTNYT.DK © 2021 Cookiepolitik / Udviklet af Optify