Hvide Sande

Hvide Sande er igen klar til lyserød lørdag

Kræftens Bekæmpelses direktør trækker i den lyserøde trøje og løber med Hvide Sandes mænd.

Uge 41 er lyserød, også i Hvide Sande, og når ugen rundes af lørdag d. 5 oktober er flagene hejst i gaderne og de lyserøde balloner er pustet op.

Det er festligt, det er sammenhold og det kulminerer med det traditionsrige ”Støt brysternes sponsorløb kun for mænd”.

Løbet er efterhånden velkendt for alle i både lokalsamfundet, men også på Kræftens Bekæmpelses hovedkontor i København.

Og det har da også fanget direktør Jesper Fiskers opmærksomhed, han tager derfor turen til Holmsland og trækker i den lyserøde trøje og løber med. Og der er plads til flere.

For mange af byens mænd er løbet blevet en fast del i kalenderen den første lørdag i oktober. Nogle af deltagerne har været med i samtlige 11 år løbet har eksisteret-  og kan berette at løbet er en del af minderne fra barndomsbyen, som de bliver ved at vende tilbage til.  

Formand for Kræftens Bekæmpelses lokalforening i Holmsland Vera Kristensen fortæller;

”Det er en helt særlig festdag for os. Så mange kræfter der løfter i flok og så flot opbakning fra byens mænd. Det viser at vi står sammen. Vi bliver både stolte og taknemmelige sådan en dag, Når jeg ser børnene løbe med, kan jeg altså slet ikke undgå at blive rørt”, fortæller Vera Kristensen.

Løbet afholdes ved auktionshallen fra kl. 11-12, løberne mødes mellem 10 og 10.30.

Direktør for Kræftens Bekæmpelse Jesper Fisker, åbner løbet. De mange fremmødte er klar til at heppe og give et lille skub og opbakning til de forskellige løbere. Der bliver blandt andet mulighed for spurtrunder og særlige diplom til alle børnene.

Men det er ikke kun ved sponsorløbet, at der samles penge ind. I år har Toyota også meldt sig under den lyserøde fane og tilbyder en prøvekøretur i en ny Toyota C-HR. For 100 kr kan man således både støtte brysterne og hvile de trætte ben bag rattet i den skarpt designede hybridbil, pengene går ubeskåret til Kræftens Bekæmpelse.

Auktionshallen vil være åben fra kl. 10, hvor der er masser af flotte lotterigevinster på spil. Vestjysk Bank serverer kaffe og der er mulighed for at få stillet sulten ved at købe en lækker fiskebuffet på Røgeriet i Hvide Sande, hvoraf de 100 kr. doneres til Støt Brysterne.

I Hvide Sande er den lokale opbakning imponerende, over 60 butikker er medvirkende til at byen bliver klædt i lyserød. ”Med Lyserød Lørdag er der mulighed for både at oplyse om og indsamle penge til brystkræftsagen.

Det er så vigtigt og det kan vi kun lade sig gøre fordi der findes et så engageret og aktivt lokalsamfund og erhvervsliv som i Hvide Sande”, fortæller områdekonsulent fra Kræftens Bekæmpelse, Bettina Ragna Olesen.

Skal vi også markedsføre din virksomhed? Se priser

VESTNYT.DK © 2021 Cookiepolitik / Udviklet af Optify