Hvide Sande

Hvide Sande Bageri har landets bedste bagerlærling

Linda Katrine Holst Kjeldsen bliver student til sommer og skal til VM i Skills i Rusland i august.

Bagermester Martin Thygesen, Hvide Sande Bageri, var 99,6 procent sikker på, at hans lærling, Linda Katrine Holst Kjeldsen, ville vinde DM i Skills, da han så, hvad hun havde præsteret.

"Hun sendte løbende billeder, og det stod skarpt det hele," fortæller han.

Linda Katrine Holst Kjeldsen selv var også godt tilfreds og forventede, at hendes præstation var til en top tre.

"Jeg var så nervøs, at jeg ikke kunne være i mig selv. Jeg rystede på hænderne og fik et adrenalinkick, da mit navn blev nævnt, og jeg skulle op på scenen," fortæller hun og tilføjer:

"Det er vildt at få lov at være landets bedste. Fedt, for så kan jeg også skrive det på mit cv."

Uddannelsescentrets idé

Det er den første bagerlærling, som Hvide Sande Bageri har haft med til mesterskab. (DM-deltagelse kræver kvalificering i lokale konkurrencer, red.)

"Det er ikke noget, jeg har tænkt over før. Det var Uddannelsescenter Holstebro, der foreslog det," fortæller Martin Thygesen, der er stolt af sin DM-lærling.

Selv om typen af bagværk, som eleverne skal levere til DM i Skills, ikke passer ind i Hvide Sandebageriets produktion, mener han, det er godt for Linda Katrine Holst Kjeldsen at deltage, og det betyder også noget for bageriet.

"Det giver en masse presseomtale, og Linda lærer at præstere under pres og får noget inspiration," siger han.

Mangler elever

Martin Thygesen håber, at DM-titlen og omtalen betyder, at bageriet får lettere ved at finde lærlinge. Linda Katrine Holst Kjeldsen er eneste lærling, og normalt er der to. "Vi kunne godt bruge en nu og en igen om et halvt års tid," siger bagermesteren.

Han er i øvrigt ikke overrasket over, at Hvide Sande Bageri har landets bedste bagerlærling.

"Det har vi haft længe. Nu har vi bare papir på det," siger han og tilføjer:

"Alle vores lærlinge er dygtige. Vi er så få i bageriet, at lærlingene skal arbejde som svende om sommeren."

Inspireret af Mette Blomsterberg

Linda Katrine Holst Kjeldsen, der bor i Tistrup ved Varde, har siden 8. klasse været meget sikker på, at hun ville være konditor eller bager - fascineret og inspireret af konditor Mette Blomsterberg.

"Men det var svært at få en læreplads som konditor. Jeg fandt ud af, at det var lettere, hvis jeg var bager i forvejen," fortæller DM Skill-mesteren, der har hyggebagt med sin mor.

Linda Katrine Holst Kjeldsen har ikke helt besluttet, hvad der skal ske, når hun bliver uddannet bager.

"Jeg vil arbejde videre hos Martin, hvis han vil have mig, så må jeg se, om det er konditor eller bager, jeg skal være resten af livet," siger hun.

Bagermester Martin Thygesen håber, at hans DM-lærling bliver i bageriet – eller videreuddanner sig til konditor.

Studentereksamen og svendebrev

Linda Katrine Holst Kjeldsen tager sin uddannelse på Uddannelsescenter Holstebro. Hun er på centrets første hold af elever, der både får en studentereksamen og et svendebrev som bager.

Linda Katrine Holst Kjeldsen bliver student til sommer, skal til svendeprøve den 5. december og er udlært bager den 1. januar 2020. Inden svendeprøven skal hun til VM i Skills i Kazan i Rusland i august, lige midt i højsæsonen for Hvide Sande Bageri.

"Når hun er kommet så langt, så skal hun også have lov at komme længere og med til det," siger Martin Thygesen.

Og den danske mester i Skills er begyndt at glæde sig.

"Vi rejser den 16. august og kommer hjem den 29, for vi skal rundt og se Rusland inden konkurrencen," siger Linda Katrine Holst Kjeldsen.

Skal vi også markedsføre din virksomhed? Se priser

VESTNYT.DK © 2021 Cookiepolitik / Udviklet af Optify