Hvide Sande

Nanna giver råd om solcreme til alle hudtyper

Solcreme er ikke bare solcreme, understreger Nanna Rasmussen, farmakonom på Ringkøbing Løveapoteks afdeling i Hvide Sande.

Solen skinner fra en skyfri himmel. Det er sommer, det er skønt. Men det er også ensbetydende med, at vi skal tage os i agt for solens ultraviolette stråler (UV, red).

"UV-stråler ælder huden, giver pigment-pletter, solskoldninger og i værste fald hudkræft. Derfor er det vigtigt at bruge solcreme," understreger Nanna Rasmussen, farmakonom på apoteks-afdelingen i Hvide Sande.

Hun har forskellige mærker inden for solcreme på hylderne med beskyttelsesfaktor 15, 20, 30, 50 og 50+.

Cirka tre spiskefulde

"Man skal mindst bruge en faktor 15 i Danmark og 30 i udlandet – og så skal man bruge den mængde, der anbefales," siger hun og tilføjer:

"En stor håndfuld - 40 milliliter eller det, der svarer til tre spiseskefulde til voksne til hele kroppen og halvt så meget til børn."

Desuden er det vigtigt at smøre sig 20 minutter før, man går ud i solen og derefter hver tredje time, samt når man har været ude at bade eller svedt.

Man skal bruge solcreme, når UV-indekset er over tre. Hvornår det er tilfældet, kan man se på Kræften Bekæmpelses app.

Til enhver hudtype

Solcreme er ikke bare solcreme.

"Vi har noget til alle hudtyper: sart hud, uren hud eller acne og til børn og voksne med eksem. Vi har også solcreme specielt til ansigtet. Det har flere plejende ingredienser, er lettere at smøre ud og mere behagelig at have på," fortæller Nanna Rasmussen (billedet).

Hun understreger, at det også er vigtigt at beskytte læberne, der skal smøres oftere end kroppen, fordi man slikker cremen af.

Skåner koralrev

Nanna Rasmussen bliver ofte spurgt om, hvorfor apotekets solcremer er dyrere end dem i for eksempel i supermarkeder. Det skyldes, at apotekets sol-beskyttelsescremer er testet og lever op til beskyttelsesfaktoren.

"Vi har også solcremer med filtre, der ikke skader koralrev. Det er der nogle, der gerne vil have," fortæller hun.

Den 30-årige Nanna Rasmussen var for 12 år siden ansat i kosmetik-branchen, og hun har bemærket, hvordan holdningen til at bruge solcreme har ændret sig.

"Dengang handlede det om at blive så brun som muligt fremfor at beskytte sig. Derfor brugte folk en meget lav faktor, som er udgået i dag. Folk gik også meget i solcenter – i dag tør ingen sige, hvis de tager sol i et center," siger hun, smiler og tilføjer, at i dag kan solfaktoren næsten ikke blive høj nok.

Skal vi også markedsføre din virksomhed? Se priser

VESTNYT.DK © 2021 Cookiepolitik / Udviklet af Optify