Hvide Sande

Butiks-ejer: Sammenholdet i Hvide Sande er unikt

Han overtog dame- og herretøjsbutik i Hvide Sande for knap tre år siden. Det har været knap tre begivenhedsrige år.

Lad det være slået fast med det samme: Hans Peder Thøgersen (kaldet HP, red.) har ikke et eneste sekund fortrudt, at han for tre år siden kvittede sit gode sælger-job hos Bestseller, købte tøjbutikken Huset og slog sig ned i fødebyen, Hvide Sande.

"Det var det rigtige. Og det er det, jeg skal lave resten af min tid," fastslår den 28-årige butiksejer.

Han ønskede at overtage netop den tøjbutik i Hvide Sande, som han var udlært i – ikke en butik i Aarhus, Herning eller København. Selv om det vakte undren hos nogle af vennerne, der spurgte: hvorfor – og hvad sker der derude.

Unikt sted

"Det, der er unikt herude, er sammenholdet. Man giver plads til hinanden, og holdningen er, at går det naboen godt, så smitter det nok også af på os andre. Uanset fag ser man mulighederne i turisme og i området," siger HP Thøgersen.

Han understreger, at det vigtigt, at området bliver en helhedsoplevelse for gæsterne.

"Der er ikke to butikker, der giver service, men alle butikker, og det løfter området – og det får gæster til at tænke, at de er rare i Hvide Sande og et hyggeligt sted at være," siger han.

HP Thøgersen er en af fem unge, der flyttede tilbage til Hvide Sande nogenlunde samtidig og nu driver selvstændig virksomhed.

"Vi mødes en gang imellem og spiser morgenmad sammen, og vi har fået meget ud af hinanden, fordi vi står med mange af de samme udfordringer og muligheder," fortæller HP Thøgersen, der gerne vil give noget tilbage til området.

Familie-fronten

Han understreger, at der er "sket mange ting", siden han som 25-årig overtog Huset den 28. august 2016. Dengang var han alene og boede ovenpå butikken, der fyldte det meste af hans liv. Men tilværelsen for ham er også andet end arbejde.

"Nu har jeg eget hus, kæreste – Laura, hun er fra Kloster – og en datter på otte måneder. Laura kender godt til det herude, hvordan det er at arbejde i et turisturistområde med sæsonens udsving. Jeg har heldigvis fundet mig en meget overbærende kæreste," fortæller HP Thøgersen, smiler og tilføjer, at det gælder om at finde en balance mellem butik og familie.

Butikken

Han fortæller, at det går godt med tøjforretningen. Økonomisk går det som planlagt. HP Thøgersen er glad for, at Lone Møller, tidligere medindehaver, efter aftale fortsatte i to år. Det gav ham plads og ro til at sætte sig ind i butikkens drift og de administrative opgaver.

"Det er en stor mundfuld at overtage noget, der er i gang. Jens (Møller, tidligere medindehaver, red.) byggede det op fra nul. Jeg overtog to afdelinger, og der var meget, jeg skulle lære på ret kort tid. Det ville have været en rigtig stor mundfuld, hvis jeg skulle have gjort det hele selv, derfor er jeg glad for, at Lone stod for pigeafdelingen i to år og hjalp mig med en blødere opstart," siger han.

Ny i pigeafdelingen

Lone Møller er stoppet, og han har ansat hendes afløser. Det er den 34-årige Annika Pedersen, der bor i Hvide Sande og er udlært hos B-Young i Ringkøbing.

"Det betyder meget for folk, at det er en lokal person i butikken. Og jeg vil gerne have et fast personale i mange år, så kunderne møder velkendte ansigter. Det betyder noget for både de lokale og turisterne, der kommer ind og siger hej. Vi har mange tyskere i flere generationer, der føler et tilhørsforhold til området og butikken," fortæller HP Thøgersen.

Han genansatte i september sidste år Mathias Hansen, som han "overtog" sammen med butikken og selv har udlært. Desuden er der to elever, Camilla Mose og Sabine Drest, der er elev i henholdsvis pige- og herreafdelingen.

 

Skal vi også markedsføre din virksomhed? Se priser

VESTNYT.DK © 2021 Cookiepolitik / Udviklet af Optify