Hvide Sande

Holmsland Maskinforretning udvider på flere fronter

Øget traktorsalg kræver flere ansatte i maskinforretningen, der også importerer italienske landbrugsredskaber.

Forbipasserende på Bandsbyvej i Kloster tror måske, at travlheden hos Holmsland Maskinforretning A/S skyldes høsttiden. Men mejetærskere er ikke en del af forretningen. Det er især et godt salg af nye traktorer og landbrugsmaskiner til græsarbejde, der giver så megen aktivitet, at indehaveren Arne Nielsen har travlt med at ansætte nye medarbejdere.

"Der er gang i traktorslaget lige i øjeblikket. Før i tiden var det mest omkring nytår til forårsarbejdet, men nu sælger vi traktorer hele året rundt. På to uger i juli solgte vi for eksempel syv nye traktorer. Det er lige fra 120 til 400 heste – og til både landbrug og skovbrug," siger Arne Nielsen.

Tarm til Thyborøn

Salget af Valtra-traktorer sker i hele Midt- og Vestjylland, idet Holmsland Maskinforretning med etablering af en afdeling i Kjellerup i 2017 i dag dækker fra Thyborøn i nord til Tarm i syd og Silkeborg i øst.

"I dag har vi tre medarbejdere i Kjellerup, men udvider fra årsskiftet med en lærling. I alt er vi 16 medarbejdere, men kommer op på 18 fra nytår, da vi også får en lærling mere i Kloster. Vi har altid haft lærlinge, men har ikke tidligere haft tre på én gang. Vi søger også en sælger til Herningområdet. Så der er sket noget de seneste år," fortæller Arne Nielsen.

Han er en af otte danske forhandlere af Valtra-traktorer.

"Det er gået rigtigt godt de seneste måneder, og vi har udvidet vores markedsandel. Vi er måske ikke landets mest solgte traktor, men vi er Nordens mest solgte. I Norge, Sverige, Finland og Danmark har Valtra 40 procent af markedet.

Import fra Italien

Udover at der er gang i kerneforretningen med salg og service på traktorfronten, så har maskinhandleren også udvidet med et nyt selskab. Den hedder Engros Concept ApS og importerer landbrugsredskaber af det italienske mærke Concept Perugini, der producerer slagleklippere til græsarbejdet, fræsere og rotorharver.

"Engros Concept ApS blev præsenteret på Agromek i vinters og har efter Landsskuet i juli i Herning solgt 11-12 slagleklippere. Vi er i gang med at opbygge et forhandlernet og har allerede forhandlere på Sjælland og Fyn samt to i Øst- og Vestjylland, og målet er at få tre-fire mere," siger indehavaren.

Det passes ved siden af maskinforretningen, siger den vestjyske maskinimportør. Importen af de italienske redskaber retter sig mod en bred kreds af kunder. Fra fuldtidslandmænd over fritidslandmænd og kommuner til skovejere. Redskaberne sendes direkte fra Italien til de enkelte forhandlere, men der er opbygget et stort reservedelslager til servicering.

Flere landbrugsredskaber

Græs- og jordbearbejdningsmaskiner er på ingen måde nyt land for Arne Nielsen. Holmsland Maskinforretning har i 20 år også solgt redskaber af fabrikatet Lely, men skiftede sidste år til Pöttinger, da Lely blev opkøbt af en konkurrent til Valtra.

"Vi er rigtigt glade for skiftet til Pöttinger, da det giver os et væsentligt større og bredere program med både såmaskiner, plove, harver, høvendere og pressere. Vi har solgt seks store skårlæggersæt til denne sæson," siger Arne Nielsen.

Håndværkere opsøger også maskinforretningen for at købe minilæssere af mærket Giant, ligesom landbrug med behov for ATV’ere, der kan indregistreres som traktorer og køre på vejen, søger til Holmsland.

"Vi har et stort lager af have- og parkmaskiner, men gør mest i de professionelle modeller, som der følger service med på," siger Arne Nielsen. 

Følger traktoren

Service er i højsædet, når det gælder landbrugsmaskiner og traktorer. Tre medarbejdere er konstant på vejene for at hjælpe landmændene med at holde traktorerne kørende.

"Den nye teknologi i traktorer kræver specialviden, og i dag kan du ikke reparere en traktor, uden at du bruger en computer. Det sidste nye er Valtra Connect, en løsning der konstant registrerer traktoraktivitet og GPS-bevægelser. Alle nye traktorer er monteret med dette. Det giver via mobilen værkstedet og kunden adgang til en lang række data. Alt fra olietemperatur, ladetryk, PTO-hastighed, transmissionsstatus og brændstofforbrug til overbelastning," siger Arne Nielsen.

 

Foto: Arne Nielsen, indehaver af Holmsland Maskinforretning, kan fremover via en mobiltelefon følge solgte Valtra-traktorer i marken hos kunderne. Løbende dataregistrering er en del af servicen på moderne traktorer. (Foto: Erik Poulsen)

 

 

 

Skal vi også markedsføre din virksomhed? Se priser

VESTNYT.DK © 2020 Cookiepolitik / Udviklet af Optify