Hvide Sande

Jens Erik Damgaard: Lad os kalde det den ny Berlinmur

Tre byrådsmedlemmer stemte imod det tre-etagers høje byggeri på Nørregade i Hvide Sande.

Kristendemokraten Jens Erik Damgaard lagde ikke skjul på sin utilfredshed, da byrådet tirsdag skulle tage stilling til nyt byggeri på Nørregade, skråt over for skolen og tæt på Tyskerhavnen, i Hvide Sande.

"Jeg har fra første færd været imod, for det ligger på det mest sårbare sted - og 300 indsigelser gør indtryk, selv om de ikke tæller med (afleveret efter indsigelsesperioden, red.)," sagde han og tilføjede:

"Jeg kunne til nød have accepteret, at vi fastholdt den nuværende lokalplan med byggeri op til 8,5 meter i to etager trods det, at det er et utrolig massivt byggeri."

Jens Erik Damgaard understregede, at politikerne skulle være mere fremsynede i placeringen af store og større byggerier og udpege steder frem for, at byggerier bliver placeret der, hvor projektmagerne gerne vil have det.

"Der er mange steder i Hvide Sande, man kunne have gjort det her," sagde han og foreslog, at byggeriet blev kaldt "den ny Berlinmur."

Tre stemte imod 

Byggeriet bliver på tre etager eller knap 12 meter højt og indrettes med 18 boliger. Det placeres på Nørregade i stedet for bygningerne Nørregade 24, 26 og 28, der rives ned. Bag projektet står bagermester Merrild Jørgensen samt sønnen, Mads Jørgensen.

Også løsgængeren Svend Boye Thomsen kritiserede byggeriet, fordi ekspropriation på et tidspunkt havde været på tale, men ifølge John G. Christensen (A), formand for teknik- og miljøudvalget var der nu indgået en frivillig aftale.

"Jeg ved ikke, hvor frivillig aftalen er, når der har været trussel om ekspropriation," sagde Svend Boye Thomsen.

Han stemte ligesom Jens Erik Damgaard og Linda Nielsen (A) imod. De øvrige 26 byrådsmedlemmer stemte for byggeriet.

 

Skal vi også markedsføre din virksomhed? Se priser

VESTNYT.DK © 2021 Cookiepolitik / Udviklet af Optify