Hvide Sande

Det er ét lokale med mange butikker

Danske design-varer, danske vimpler og dannebrogsflag samt Lego hitter hos turisterne.

Kop & Kande Legekæden står der på bygningen i Havnegade 3 i Hvide Sande. Men butikken er meget mere end det, for ud over afdelingerne med isenkram, Lego og legtøj rummer det 525 kvadratmeter store lokale også en afdeling med gaveartikler, kontorartikler, skoletasker og penalhuse samt galleri, ligesom stedet også er postbutik og salgssted for varelotteri og landbrugslotteri.

Kort sagt, en butik, der både henvender sig til de lokale og turister fra hele landet samt syd for grænsen.

Designvarer

"Sortimentet i Kop & Kande har vi lavet ud fra turisterne," fortæller Niels Peder Olsen, der har stået for isenkram-afdelingen i 42 år.

Sikre hit hos de tyske turister er danske designvarer, som for eksempel Royal Copenhagen og Bitz's farverige tallerkner – ofte køber de fire forskellige farver.

De køber også Margretheskåle, gryder, pander – og flade brødristere.

"Man kan ikke få flade brødristere i Tyskland, " siger Niels Peder Olsen, smiler og tilføjer, at han undrer sig over, de ikke har vundet indpas i butikkerne syd for grænsen.

Mange stamkunder

Han oplever hvordan turister kommer ind i butikken flere gange i løbet af ugen – og lørdag kan de ligefrem stå i kø, når forretningen åbner.

"Så ved de, hvad de skal have og går lige hen og henter det," siger Niels Peder Olsen.

Han oplever, hvordan turisterne kommer igen år efter år.

"Ja, vi har utrolig mange gengangere og stamkunder," tilføjer Lars Frydendahl, medindehaver af Kop & Kande og Legekæden.

Han understreger, at medlemskabet af de to kæder betyder, at butikken kan give kunderne en rigtig god service, for når de køber en gave, kan den nemlig byttes over hele landet.
Til hele familien

Charlotte Brusberg står for afdelingen med legetøj og Lego-æsker i metervis.

"Det er en styrke i butikken, at det er blandet, for vi har noget til hele familien," siger Lars Frydendahl og tilføjer:

"Da boghandelen lukkede, tog vi lidt flere kontorartikler og skoletasker og penalbuse ind – Legekæden er med i en kæde, der også har Bog & Idé."

Travle måneder

De mange turister i Hvide Sande betyder, at juli og august er Kop & Kande og Legekædens bedste måneder efterfulgt af december og oktober.

Det er butikkens åbningstid indrettet efter. Fra påske til november holder den åbent alle ugens dage klokken 10-17.30 på hverdage, klokken 10-16 i weekenden i højsæsonen og derefter klokken 10-14, mens der holdes lukket om søndagen i november, januar og februar.

Foto: Niels Peder Olsen (th), der har været ansat i 42 år, står for Kop & Kande, mens Charlotte Brusberg (tv) tager sig af legetøjs-afdelingen. Desuden ses Cecilia Fonnesbech Black samt medindehaver Lars Frydendahl.

Skal vi også markedsføre din virksomhed? Se priser

VESTNYT.DK © 2021 Cookiepolitik / Udviklet af Optify