Hvide Sande

Nye virksomheds-ejere har fået en drømmestart

Niels Henrik Nygård Sørensen og Jesper Frik Andersen har haft en del at se til, siden de i april etablerede NJ Multibyg.

De havde i flere år talt om at lave noget sammen, om at få en supergod idé. Den gode idé udeblev, men det gjorde kompagniskabet ikke.

Den 9. april i år stiftede Jesper Frik Andersen og Niels Henrik Nygård Sørensen firmaet NJ Multiby med adresse på Opstrupvej 2 i Klegod, hvor sidstnævnte bor.

De lever op til navnet, Multibyg, for de laver alt – el og vvs undtaget – og alt forefaldende arbejde. De bygger terrasser med stolper i stå og aluminium, eller det, de betegner som en holdbar og vedligeholdelses-fri løsning i det vestjyske klima, fordi metallerne ikke bliver ødelagte af de salte vinde.

"Det vil vi gerne lave noget mere af," siger Niels Henrik Nygård Sørensen (th. på billedet).

"Vi ser et kæmpemarked med så mange sommerhuse," tilføjer Jesper Frik Andersen.

Ryddede produktionshal

De lægger blandt andet også fliser, bygger afskærmning, der skal holde sand væk under en tv-optagelse, overdækker udhæng ved sommerhus, opfører orangeri, carporte og sætter stakit op.

"Vi har også tømt en produktionshal for svejserobotter, kraner og udsugning. Vi hjælper virksomheder, hvis de mangler folk," siger Jesper Frik Andersen.

NJ Multibyg løser opgaver for private og firmaer, ude såvel som inde. Og de første tre måneder er gået en del over forventning.

"Vi har været utrolig heldige, for vi har haft noget at lave hele tiden. De lokale støtter os, så vi har fået en rigtig god start," fortæller Niels Henrik Nygård Sørensen.

"En drømmestart, som vi ikke havde turdet håbe på," tilføjer Jesper Frik Andersen.

De er rimelig godt booked op for tiden.

"Men vi vil gerne have opgaver længere frem i tiden," siger Niels Henrik Nygård Sørensen.

Alsidig erfaring

Niels Henrik Nygård Sørensen er 39 år, vokset op i Debel mellem Lunde og Outrup, udlært bygnings- og landbrugssmed i Lunde og bor på Opstrupvej 2 sammen med sin hustru, Marianne Nygård Mouritsen, og sønnen, Mathias - og har selv sat huset i stand.

Han har arbejdet på minkfarm, hos smedefirmaet Christian Krogh i Hvide Sande, Holmsland Maskinforretning, svineproducenten Asger Krogsgaard på Holmsland samt Hvide Sande Shipyard Steel & Service – sidstnævnte i sammenlagt ti-tolv år fordelt på to perioder. Det var jobbet der, han kvittede for at gå solo sammen med Jesper Frik Andersen.

Mekaniker og minkarbejde

Jesper Frik Andersen er 35 år, født og opvokset i Hvide Sande, uddannet automekaniker hos AV Vejgaard i Ringkøbing, hvor han også arbejdede som svend. Han kom til Bakkens Biler i Herning og derefter hjem og arbejde på faderens minkfarm, Frik Mink, hvor han tidligere arbejdede ind imellem – men stoppede til fordel for NJ Multibyg. Undervejs har han renoveret to huse.

Han bor i Hvide Sande sammen med hustruen Ida Kaas Frik Andersen og parrets tre børn, Maja, Mikke og Lauge på henholdsvis ti, syv og to år.

Opfylder drømmen

For Niels Henrik Nygård Sørensen og Jesper Frik Andersen var det en gammel drøm, der gik i opfyldelse, da de blev selvstændige.

Men hvad var det, der tiltrak dem ved at forlade den faste månedlige indtægt og etablere eget firma?

"Det er nysgerrighed – at plante og få noget til at gro," siger Jesper Frik Andersen.

"Spændingen ved at stå for det hele selv. Og hvis der skulle ske noget andet, skulle det være noget helt vildt," siger Niels Henrik Nygård Sørensen og smiler.

 

Skal vi også markedsføre din virksomhed? Se priser

VESTNYT.DK © 2021 Cookiepolitik / Udviklet af Optify