Hvide Sande

Fatbike race afvikles på Sydstranden

Det er hårdt at køre i sandet på stranden, men lej en cykel og prøv en tur.

"Der er ikke mange, der dyrker fatbike race i Danmark, fordi det kræver en anden cykel, men det er kendt i udlandet," fortæller Katrine Kock Frandsen, indehaver af Virkekraft og arrangør af den anden udgave af Hvide Sande Fatbike Race.

Det finder sted Kristi Himmelfartsdag, torsdag den 30. maj klokken 12, og har start og mål på Sydstranden i Hvide Sande.

Deltagerne kan deltage i en 20 eller 40 kilometer distance. Ruten er ti kilometer sydpå, hvor cyklisterne vender og kører retur – på 40 kilometer køres to runder.

Løbet er både for børn og voksne.

Brede cykeldæk

Fatbike race køres på specielle cykler med bede dæk – bredere på en mountainbike – der betyder, at dækkene ikke synker så dybt ned i sandet. Det er dog stadig hårdt at køre i sandet.

"Blæsten og løst sand bestemmer, hvor hårdt det er. Men 20 kilometer er til at overskue, hvis man er vant til at køre mountainbike," siger Katrine Kock Frandsen.

Og har man lyst til at deltage, men ikke lige har en cykel med så brede dæk, er det ikke nogen hindring. Cyklen kan nemlig lejes i forbindelse med tilmeldingen, der sker på facebook-siden Hvide Sande Fatbike Race.

"Man kan også prøve det en helt anden dag, hvis man har lyst. Cyklerne kan nemlig lejes hos Hvide Sande Bageri," fortæller Katrine Kock Frandsen.

Præmier og hygge

I 2018 stillede cirka 50 deltagere op, og hun håber på mindst ligeså mange og gerne flere i år.

De tre første i hver distance.

"Og der trækkes lod om en række præmier," siger hun og tilføjer:

"Der bliver også forskellige tiltag på stranden, så der er lagt op til en god og hyggelig dag.

Skal vi også markedsføre din virksomhed? Se priser

VESTNYT.DK © 2021 Cookiepolitik / Udviklet af Optify