Hvide Sande

Else Søe overrasket med en buket blomster

Hun er her, der og alle vegne og snakker med mange mennesker. Else Søe er lejrchef på Holmsborg Bibelcamping.

Hun vidste det faktisk ikke selv. Men andre på Holmsborg Bibelcamping havde regnet det ud – at den 67-årige Else Søe i år er chef for lejren for 25. gang, og de overraskede hende med en flot buket blomster.

"Jeg har den stående herude i vinduet, så alle kan have glæde af den," fortæller Else Søe, nikker hen mod blomsterne og smiler.

Hjælper på Holmsborg

Hun og hendes mand, Søren, der bor i Hanning, samt deres fire børn tog i flere år på familielejre inden for KFUM & KFUK. Else Søe sad i Skjern-kredsens bestyrelse, men sagde det fra, da hun fødte parrets fjerde barn.

Det var samme år, som Holmsborg Bibelcampings lejrchef, Liscy Maksten, pludseligt døde. Året efter henlagde familien en uge til Holmsborg.

"Vi var både på familielejr med børnene, så vi kunne være sammen med dem og en uge på Holmsborg for at hjælpe. Dengang var det 14 dage, men det godt, vi har fået skåret det ned til en uge og så for fuld skrald," siger Else Søe, der på det tidspunkt var hjemmegående og siden blev dagplejer i 18 år.

Kan lide stedet

De første seks-syv år hjalp hun til, men i 1995 blev hun chef for Holmsborg Bibelcamping, der i år finder sted den 19.-27. juli, tæller cirka 400 deltagere og har temaet "Befriet til at leve".

Hvorfor hun blev lejrchef, ved hun ikke helt.

"Jeg har altid godt kunnet lide at være herude. Kr. Mose (Enevoldsen, red.) hjalp mig lidt i gang – han kommer hvert år og har været her i søndags," fortæller hun og smiler og nikker til datteren, da hun går forbi.

Hendes ældste datter, svigersøn samt deres fire børn deltager også i lejren – og hendes mand.

"Han er pedel og tager slæbet med at rydde op. Hvis der ikke er strøm på pladsen, er det også ham. Og han vasker gulv i salen, når andre er gået i seng," siger hun.

Frie hænder og fællesskab

Når selve lejren løber af stablen, er Else Søe her, der og alle vegne. Det er hende, der har det samlede overblik, og hun forsøger at nå rundt til både de 50 deltagere i teenlejren, de 50 juniorer, de 25-30 tre-otte-årige. Og det er hende, alle henvender sig til, hvis der opstår spørgsmål .

"Jeg går lidt over det hele uden, at der er noget fast, jeg skal. Det er vigtigt, at jeg har frie hænder og kan snakke," siger hun og tilføjer:

"Jeg hjælper til, at alle har det godt – og har øje for nye og for at hjælpe dem ind i fællesskabet. Jeg giver også en hånd med her og der, for jeg kan godt lide, at jeg har lidt at gøre."

Forårets forberedelser

Det største arbejde har Else Søe i foråret, når tilmeldingerne, bestilling af campingplads, værelser og mad tikker ind på mailen. Det står hun nemlig selv for, ligesom hun samler trådene i det 15 personer store udvalg, som mødes tre gange om året og sender utallige mails til hinanden, når den Holmsborg Bibelcamping skal planlægges.

"De har hver opgaver, som jeg samler for at vide, hvor langt de er kommet. Og jeg sørger også for, at programmet bliver sat op," fortæller Else Søe og tilføjer:

"Når vi går i gang herude, får receptionen bestillingerne, og så har jeg ikke mere med det at gøre."

Foredrag og bibeltime

Det, Else Søe, nyder mest ved lejren er "alle de glade og positive mennesker" og "alle inputtene fra talerne".

"Vi lægger vægt på, at der er forskellighed i aftentalerne, for det er godt at blive udfordret," siger hun, smiler og tilføjer, at de har haft Nasar Khadar til at fortælle om "Kristendommens betydning i Danmark."

Selv om Else Søe er lejrchef, hører hun så vidt muligt alle foredragene og deltager i de daglige bibeltimer med undervisning af Niels Nymann Eriksen, præst i Apostelkirken på Vesterbro i København og ansvarlig for mission og kulturarbejde, og Andreas Østerlund Nielsen, Aarhus, freelance teolog med erfaring som folkekirkepræst og forsker.

"Bibeltimerne er vores rugbrødsføde," siger Else Søe, der på 25. år trives i og med at være lejrchef for Holmsland Bibelcamping.

 

 

Skal vi også markedsføre din virksomhed? Se priser

VESTNYT.DK © 2021 Cookiepolitik / Udviklet af Optify