Hvide Sande

Linda og Nikolaj til reception hos ministeren

Børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil hilste på det danske World Skills-landshold.

Skills Denmark har døbt landsholdet »Danmarks vigtigste« fordi det kæmper for at skaffe flere faglærte, og det er Børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil enig i.

Hun holdt tidligere på måneden reception for det danske World Skills-landshold og de danske dommere, der deltog i VM for unge håndværkere i den russiske by Kazan.

"I er vores landshold, og I har gjort Danmark kæmpestor ære. Det er ikke for at sige noget dårligt om VM i fodbold, for der er ikke noget, der kan binde os sammen som en god landskamp, men det er jo faktuelt rigtigt, at I er det vigtigste landshold, fordi det handler om arbejde, og det handler om fag, hvor fodbold trods alt kun er en leg. Vi har brug for at have en elite inden for et hvilken som helst fag. Det giver alle os andre noget at stræbe efter, og det giver ungdommen nogle vigtige forbilleder," sagde Pernille RosenkrantzTheil blandt andet i sin tale.

De 14 unge på landsholdet var i Kazan i konkurrence med deltagere fra 62 nationer, og den samlede danske indsats bragte landsholdet på 18. pladsen ud af de 62. Otte af danskerne kom hjem med en udmærkelse »Medallion for Excellence«, der gives, når mere end 700 af 800 mulige point er nået i konkurrencen – blandt dem var murerlærling Nikolaj Skydsgaard Hansen fra HNN Byggefirma i Videbæk, der blev nummer ni.

Linda Katrine Holst Jensen, der er bagerlærling hos Hvide Sande Bageri, blev nummer 12.

Foto: De 14 stolte håndværkere, som repræsenterede Danmark til World Skills i Kazan sammen med børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil. (Foto: Per Daugaard)

Skal vi også markedsføre din virksomhed? Se priser

VESTNYT.DK © 2021 Cookiepolitik / Udviklet af Optify