Hvide Sande

Den gamle redningsbåd er blevet malet

Museumsleder og bestyrelsesmedlem har været i gang med penslerne.

Hvide Sandes gamle redningsbåd, som var i brug fra 1933 og cirka 30 år frem, er blevet frisket op. 

Skibet fungerer i dag som museumsskib, og det står uden for Fiskeriets Hus, hvor man har været i gang med malerpenslerne. 

Den store redningsulykke

Redningsbåden har stor kulturel værdi for byen, ikke mindst fordi det var den redningsbåd, der blev anvendt i forbindelse med den store redningsulykke i 1951, hvor fem redningsfolk fra byen mistede livet. 

Det skete på en stormende december-dag, hvor otte redningsfolk tog på havet for at hjælpe et hollandsk fartøj, som de troede, var i nød.

Det viste sig imidlertid, at skibet kun havde brug for bugserhjælp, og redningsfolkene kunne derfor vende om med uforrettet sag. 

På vejen ind kæntrede redningsbåden, og hele besætningen blev slynget over bord. 

Redningsmand Chr. Thomsen fik kæmpet sig op på båden, som lå med bunden i vejret, og her fik han hjulpet to af sine kolleger med op. De tre redningsmænd reddede livet, men deres fem kolleger satte livet til. 

På museum i 1991

Redningsbåden blev taget ud af brug i begyndelsen af 1960'erne, men i 1991 kom skibet tilbage til Hvide Sande, hvor det blev restaureret på Hvide Sande Shipyard, og siden har det stået ved Fiskeriets Hus, hvor det bidrager til at fortælle byens historie. 

Det er museumsleder Jonna Juul Larsen og bestyrelsesmedlem Knud Huus, der har været i gang med penslerne, så skibet igen fremstår i klare røde og hvide farver. 

 

Skal vi også markedsføre din virksomhed? Se priser

VESTNYT.DK © 2021 Cookiepolitik / Udviklet af Optify