Hvide Sande

32-årig kvinde bliver præst på Anker Fjord Hospice

Heidi Sun er både stolt og ydmyg over, at hun som 32-årig får job som hospicepræst.

Den 1. marts begynder Heidi Sun i jobbet som præst ved Anker Fjord Hospice i Hvide Sande – i en alder af blot 32 år.

"Det er ret specielt, at jeg får lov til det i den alder, for man ser ofte, at det er folk med længere livs- og præsteerfaring, der er præst på et hospice, siger Heidi Sun, der var en af de syv ansøgere til stillingen.

Hun er både glad og stolt over, at de valgte hende.

"At Anker Fjord Hospice, sygehusprovsten og biskoppen i Ribe Stift tror, at jeg med min præsteerfaring kan løse opgaven, det forholder jeg mig meget ydmyg til og er meget stolt over," siger Heidi Sun Nielsen, der sjældent bruger Nielsen.

Vikariat

Hun har læst teologi ved Aarhus Universitet og blev færdig på Pastoralseminariet i 2016. Da hendes barselsorlov var forbi, fik hun i 2017 et et-års vikariat i Struer Provsti bestående af en 50 procent stilling ved Resen og Humlum kirker, 40 procent ved Struer Kirke og 10 procent ved Thyholm-kirkerne, Søndbjerg, Odby, Lyngs, Hvidbjerg og Jegindø – noget, der måske kunne tage pusten fra de fleste præster.

Heidi Sun lægger da heller ikke skjul på, at det var en hård erfaring at give sig selv, som hun udtrykker det, men det var samtidig lærerigt. 

"Nogle præster er kun i en kirke. Jeg lærte at stå alle steder, i alle kirker, og holde gudstjeneste - og at der, hvor jeg er som præst, der er kirken," siger hun og tilføjer:

"Og jeg lærte at strukturere min tid, videregive informationer og holde styr på kalenderen."

En erfaring, der kommer hende til gavn, når hun bliver præst i 40 procents stillingen på Anker Fjord Hospice. Hun er nemlig også præst på halv tid i Baunekirken i Tjørring. Det har hun været siden januar 2018 – og i en periode samtidig med vikariatet i Struer Provsti, der blev ændret til halv tid,

Givende arbejde

Heidi Sun har altid interesseret sig for det område i præste-jobbet, hvor "livet spidser til – på godt og ondt."

"Vielser, barnedåb, kriser, dødsfald. Der er en dybde i det arbejde, som er givende," siger hun.

Den nye hospicepræst har fokus på det nærvær, hun kan give til mennesker i de situationer.

"Det vægter jeg meget højt - og at møde mennesker i øjenhøjde. Der hvor de er i livet," understreger hun.

Sine 32 år til trods har hun en vis erfaring i det - både teoretisk og praktisk. Hun skrev speciale om håndtering af døden fra 1850-1950 og et feltprojekt om ældre menneskers sorgreaktioner, når de mister en ægtefælle, da hun læste teologi.

Og hun har været frivillig besøgsven på et plejehjem, frivillig for en mødregruppe i et asylcenter, følgeven for en person, der var demens og besøgsven for en ældre mand, der blev ensom og ramt af demens i de ti-tolv år, hun besøgte ham - og hun har haft sjælesorgsamtaler.

Heidi Sun ser frem til sit nyt job på Anker Fjord Hospice, hvor hun vil være præst for alle - patienter, pårørende og personale.

"Jeg er der også for de patienter og pårørende, der ikke går i kirke og ser sig selv som religiøse – dem giver jeg også sjælesorg til," understreger hun.

Født i Sydkorea

Heidi Sun er født i Sydkorea. Hun kom til Danmark, da hun var toenhalv måned blev adopteret, og er vokset op i Asp ved Struer.

Hun er gift med Jens, der er ingeniør ved Vestas i Ringkøbing. Parret bor i Vejrum ved Struer sammen med deres tre børn Ella, Villy og Sigfred på henholdsvis seks, tre og to år.

 

Skal vi også markedsføre din virksomhed? Se priser

VESTNYT.DK © 2021 Cookiepolitik / Udviklet af Optify