Hvide Sande

Indehaver: Vi er jo bare en grillbar

Café Gaflen har kunder i alle aldre og vidt forskellige brancher.

Sol udvendig, ingen trapper indvendig, for dem var ryggen træt af og nye udfordringer. Det var kort fortalt Carsten Davidsens ønske, da han var så "heldig", at Hvide Sande Havn gav ham lov til at bygge en café på Otto Pedersvej – hævet op i et niveau, der gør udsigten over Hvide Sande Havn fantastisk.

"Der var mange, der ikke kunne forstå, jeg ville flytte fra bymidten (Metheasvej 3, som nu huser Lille K by Grantland, red.), men når butikkerne lukkede, var der ingen mennesker," fortæller Carsten Davidsen.

Folk strømmede til

Han husker, at han fik en "sindsyg opbakning" og blev "løbet over ende både til middag og aften", da han i begyndelsen åbende Café Gaflen. Den har siden haft besøg af både turister, lokale og folk fra Ringkøbing.

"Jeg er forbavset over, at der kommer så mange derinde fra," siger han.

Carsten Davidsen har også haft besøg af en gruppe på firmatur og blandt andet en forening fra Tarm, der havde hørt, at Café Gaflen var sådan et godt sted.

En grillbar

Han er glad for roserne. Omvendt vil han nødigt have, at folk har for høje forventninger og tror, det er en restaurant, når de ringer for at høre, om de kan bestille bord.

"Jeg siger: vi er bare en grillbar, fordi gæsterne ikke skal forvente hvid dug på bordene og en tjener, der tager imod bestilling," siger Carsten Davidsen, der ejer cafeen sammen med hustruen, Trine, som tager sig af regnskabet.

Han kalder det en grillbar, men det er nu nok de færreste grillbarer, der bruger økologisk oksefars fra Vestkystens Gårdbutik og fisk fra Hvide Sande Havn samt hjemmelavet kugleis fra gårdbutikken. For selv om det er en grillbar kan man godt højne niveauet og bruge lokale råvarer, mener han.

Dygtigt personale

Maden gør det imidlertid ikke alene. Det handler også vigtigt at have et godt personale, understreger han. Derfor glæder han sig over, at de ansatte bliver rost på de sociale medier for at være venlige.

"Jeg ved godt, at stedet ikke er noget uden personalet. Vi laver alle det samme, og det er sjovt at følge de unge og se, hvordan de udvikler sig. De er skidedygtige – og det er det voksne personale også," siger Carsten Davidsen.

Apropos trapper, findes der ingen i cafeen, der har 40 siddepladser indenfor og cirka 70 pladser på terrassen – adgangen til cafeen er nemlig en landgangsbro.

 

Skal vi også markedsføre din virksomhed? Se priser

VESTNYT.DK © 2019 Cookiepolitik / Udviklet af Optify