Hvide Sande

Byråd kræver sommerhus-områder kloakeret

Knap 1700 sommerhuse i Ringkøbing-Skjern Kommune skal kloakeres indenfor de næste ti år.

Sommerhusejere i Ringkøbing-Skjern Kommune kan godt begynde at spare op. Et flertal på tirsdagens byrådsmøde godkendte nemlig spildevandsplanen for 2019-2027 - og den indebærer, at sommerhusområderne skal kloakeres.

"Der har været kritik fra en lokal kloakmester, men vi har snakket med ham og kloakmestre, og det bedste er en klokering. Vi har 3,7 millioner overnatninger i, og en person udleder et kilo fosfor, det er ti ton, og hvis 50 procent af nedsivnings-anlæggene fungerer optimalt - og det er højt sat - så udledes der 5 ton fosfor i Ringkøbing Fjord," forklarede John G. Christensen (A), formand for teknik- og miljøudvalget, og tilføjede, at kommunen ikke kan påbyde sommerhusejere at få dårlige nedsivningsanlæg lavet.

For upræcis

Jens Erik Damgaard (K) stemte imod spildevandsplanen. Han så gerne, at sommerhusområderne var taget ud af planen og behandlet særskilt.

"Det er alt for unuanceret. I rapporten står, at miljøgevinsten er begrænset - og måske er der slet ingen gevinst," sagde han.

Iver Enevoldsen (V) og Svend Boye Thomsen (Løsgænger) kunne til gengæld godt stemme for spildevandsplanen, men tog forbehold for kloakering af sommerhusområderne.

Holder budgettet

"Der er en temmelig begrænset miljøgevinst. Derfor stemmer jeg imod kloakering af sommerhusområderne," sagde Svend Boye Thomsen.

Iver Enevoldsen tvivlede desuden på, om dokumentationen var god nok.

"1864 sommerhuse koster 114 millioner kroner plus det, ejerne selv skal betale. Jeg er i tvivl om, om vi kan afholde kloakeringen for det - og alle borgere kommer til at betale, hvis det ikke hænger sammen," understregede han.

Kloakeringen af sommerhusområderne begynder ifølge John G. Jensen på Lodbjerg Hede.

Skal vi også markedsføre din virksomhed? Se priser

VESTNYT.DK © 2020 Cookiepolitik / Udviklet af Optify