Hvide Sande

Holger Mortensen åbner Butik Season i Hvide Sande

Butikken i Søndervig har været så stor en succes, at indehaver Holger Mortensen åbner lignende forretning i Hvide Sande.

Holger Mortensen viser beredvilligt rundt i butikken, mens han entusiastisk fortæller om retro-skilte, -dåser og -kurs, de bemalede stearinlys, som de selv får lavet og bestemmer motiverne på, sæberne, spilledåserne med dansk eller tysk nationalsang og andre melodier, "den danske afdeling", som tyskerne er helt vilde med, magneter med lokale motiver, som bliver produceret på bestilling til butikken og andre kunder.

Butik Season hedder forretningen, som han åbnede i 2010 på Badevej i så små lokaler, at han året efter rykkede butikken til Lodbergsvej 22.

Hvide Sande

Butikken går så godt, at han i flere år har været ude efter et lokale i Hvide Sande, hvor han kunne åbne en mere.

"Der er lige et hul til mig, for der mangler sådan en butik i Hvide Sande. For tre år siden var jeg på bytur med Jens Bøndergaard (ejer af flere ejendomme i Hvide Sande, red.), men der var ikke noget ledigt - butikken skal jo også ligge det rigtige sted," siger Holger Mortensen tilføjer, at en dag ringede Jens Bøndergaard, nu havde han noget.

Den 1. juni overtager han nøglerne til lokalet i Strandgade 9, hvor Outlet Shop i øjeblikket har til huse. Holger Mortensen regner med at åbne cirka den 14. juni.

Gæster

De mennesker, der kommer i hans butik, er ikke kunder, men gæster, understreger han. Gæster bliver selvfølgelig trakteret med gratis kaffe, te eller varm chokolade, der vil de også blive i Hvide Sande, forsikrer han.

"Vi er kendte for den gratis kaffe og det gode humør. På et år har vi udleveret 10.000 kopper," fortæller Holger Mortensen, der har fem deltidsansatte i Søndervig-butikken.

Han har ansat personale til den nye butik i Hvide Sande, hvor han også selv vil være halvdelen af tiden.

Engrosfirma

Han fortæller, at han handelstalent og lyst til at handle, ligesom sin far. Derfor lancerede han i 2005 Midtjysk Festfyrværkeri med salg af fyrværkeri til private samme med sin svigersøn, Martin Mose.

Håndmalede stearinlys startede de salget af i 2008, da de to etablerede engros-firmaet Season Import. Holger Mortensen havde været i Polen og købt et lys med til sin kone, der blev meget begejstret.

"Hun fik lyset, jeg bad om etiketten med firmanavn, der sad i bunden, og så ringede jeg og fik en aftale. Nu bliver lysene produceret i Litauen, og vi bestiller selv de motiver, vi vil have på - for danskere og tyskere kan ikke lide de samme motiver," fortæller den 54-årige Holger Mortensen, der bor nær Finderup uden for Skjern.

Droppede jobbene

Hans datter, Tina Mortensen, passede firmaets telefon, men allerede i november 2009 efterspurgte så mange lysene, at svigersønnen opgav at være selvstændig vognmand og gik ind i firmaet.

Holger Mortensen ville gerne have sin egen butik og sagde sit job som industritekniker hos KP Komponenter i Spjald op i påsken 2010 - efter 28 år.

Den 1. januar 2011 blev firmaerne splittet op: Holger Mortensen har butikkerne, Martin Mose Season Import og sammen har de Midtjysk Festfyrværkeri. Opsplitningen er økonomisk; de arbejder fortsat sammen om tingene.

Blandt andet tager Holger Mortensen på messer og har sikret sig, at Season Import nu er agent i Danmark for det tyske firma, der står bag candle sand (stearinlys, der brænder i sand i en skål eller et fad, red.)

Han nyder at drive forretning sammen med familien.

"Det er da herligt at have både datter og svigersøn med ind over - det gør det sjovere. Der er også en tilfredsstillelse i at se, at næste generation kan handle," siger Holger Morgensen.

 

 

 

 

Skal vi også markedsføre din virksomhed? Se priser

VESTNYT.DK © 2021 Cookiepolitik / Udviklet af Optify