Hvide Sande

Charlotte ligger søvnløs om natten af spænding

Kloster Designs butik bliver for tiden endevendt for at give plads til de nye varer, og julerummet er blevet dobbelt så stort.

"Jeg har købt alt for meget ind, så vi er nødt til at rykke om på tingene. Men det skal nok blive godt," siger Charlotte Schaper, der sammen med sin mand, Sebastian, ejer Kloster Design/Charlys Cafe i Kloster.

Hun har købt mange flere kjoler, en enkelt model i bukser, nye sæber, kort, fuld sortiment af mærket Plint, nye lædertasker af en dansk designer, dækkeservietter med maritime motiver, flere glasting og kertzensand – eller lyssand, hvor man fylder sandet i et glas eller en skål, lægger en væge i og tænder og tænder lyset.

Spændende

Charlotte Schaper forventer sig meget af lyssandet og mange af de øvrige varer, som hun har købt på messer med assistance fra de ansatte.

"Jeg ligger søvnløs om natten – jeg kan ikke vente på at få varerne hjem og ind i butikken," siger hun og smiler.

Det kribler i hende, ligesom det gjorde for knap tre år siden, da hun efter egen ønske blev ansat af Ringkjøbing Landbobank til at sælge varerne i butikken, fordi banken havde overtaget det gamle firma i forbindelse med en konkurs.

God fremgang

"Der gik ikke mange dage, så vidste jeg bare, at det var det, jeg skulle," siger Charlotte Schaper.

Hun er vokset op i firmaet, som hendes forældre Anni og Henry Sørensen etablerede i 1975. De solgte det i 2010, men fem år senere gik det konkurs – men så var det, at hun og hendes mand trådte til. Parret håber, at butik og lysstøberi kan vokse til tidligere tiders storhed.

"Butikken er måske ved at være der," siger hun.

"Ikke helt," tilføjer Sebastian Schaper.

Han måtte rømme sit kontor og kantinen flyttes ind i Café Charlie, fordi hun ville have det permanente rum med juleting udvidet til det dobbelte.

Kvittede jobbet

Sebastian Schaper forlod for godt et halvt år siden stillingen som turistdirektør i Ringkøbing Fjord Turisme for at tage sig af det administrative og lysstøberiet, hvor hendes far igen huserede.

"Hvis vi ansætter en, og vedkommende rejser, er det viden, der forsvinder ud af firmaet, og så kan vi ikke lave lys. Det her er en familievirksomhed – og det er sådan, den er bygget op," siger Sebastian Schaper.

Han er blevet oplært i produktionen af lys og i brugen af maskinerne, som parret har købt et helt nyt styresystem til, så det er opdateret. Men Henry Sørensen kigger næsten forbi hver dag.

"Det var Henrys livsværk, der gik i stykker. Nu er han glad for og stolt over, at der er gang i lysstøberiet igen," siger Sebastian Schaper.

Savner turist-jobbet

Han lægger ikke skjul på, at han savner sit tidligere job og de mange kontakter. Men han fortryder ikke, tværtimod er han glad for, at han tog skridtet og er med til at få familievirksomheden til at blomstre.

Firmaet har 9 årsværk fordelt på 14-15 ansatte – et godt team, understreger han.

"Vi brænder for det alle sammen. Og jeg er tryg ved at tage på ferie, for jeg ved, at de nok skal styre det," siger Charlotte Schaper.

Skal vi også markedsføre din virksomhed? Se priser

VESTNYT.DK © 2021 Cookiepolitik / Udviklet af Optify