Hvide Sande

Boldklubben Klitten fejrer den nye opvisningsbane

Fodboldklubben sparker første kamp på den nye opvisningsbane i gang med grill-pølser, øl og sodavand.

Der er dømt fest og superliga-lignende forhold, når Boldklubben Klittens 3-spillere efter cirka to år i morgen, lørdag den 31- august, vender tilbage til klubbens opvisningsbane, hvor de klokken 15 møder Herning KFUM.

Et telt stilles op ved siden af banen, hvor klubben byder på grillet pølser, øl, slushice og saftevand, inden Erik Viborg, formand for kultur- og fritidsudvalget i Ringkøbing-Skjern Kommune, taler inden kampstart.

Selv om kampen foregår i serie 3, vil den smage lidt af superliga. Spillerne råbes nemlig op, inden de sammen med en af klubbens "små poder", løber ind på banen. Klubben har også investeret i linjevogtere - det er der normalt ikke i en kamp i serie 3 - ligesom der er bolddrenge.

"Vi håber, det bliver en fantastisk dag og en seværdig kamp," siger Mogens Christensen, medlem af Boldklubben Klittens bestyrelse.

Ventet længe

Den oprindelig opvisningsbane har fået en grundig overhaling. Det gamle græs-lag blev skrællet af og fjernet og arealet blev kloakeret, fordi der stod vand på banen næsten hele tiden.

"Den var knaldhård, go der var store fordybninger i den, hvor der stod vand," fortæller Mogens Christensen.

Planen var, at banen skulle tage i brug sidste år, men det nye græs artede sig ikke ordentligt.

"Så vi ventede til det blev ordentligt," siger banepasser Johnny Vestergaard.

Han er ansat i klubben til at slå klubbens ti baner samt vaske og tørre alt spillertøj.

"Vi er voldsom privilegerede ved at have ham til at slå og vandet græsset, når det trænger. Vi får et tilskud af kommunen, der slår græsset på andre baner - og vi har selv købt traktor, klipper og vandingsanlæg," siger Mogens Christensen.

Ny tribune og kiosk

Den nye bane står i cirka 1,5 millioner kroner, som Ringkøbing-Skjern Kommune har betalt. Men klubben har også selv foretaget en del investeringer: nye mål, nye spiller/træner-bokse samt en ny overdækket tribune i tre niveauer med plads til 40-50 mennesker og tilhørende kiosk. Desuden er banderne til reklamer også skiftet ud.

"Vi har investeret 160.000-170.000 kroner i materialer; meget af arbejdet er lavet på frivillig basis," fortæller Mogens Christensen.

Han og Johnny Vestergaard ser frem til lørdagens kamp, som sikkert vil ende med en sejr til Boldklubben Klitten. Ingen af dem kan nemlig huske, hvornår serie 3-holdet sidst har tabt, når de spiller i Hvide Sande.

"Det er som en fæstning på hjemmebane," siger Mogens Christensen og smiler.

 

 

Skal vi også markedsføre din virksomhed? Se priser

VESTNYT.DK © 2021 Cookiepolitik / Udviklet af Optify