Hvide Sande

Bjarne Øgendahl har halveret sin arbejdstid

Beach Bowl i Søndervig har nu to ledere, Bjarne Øgendahl og Niels Jakob Bak. De arbejder en uge hver ad gangen.

“Jeg fylder snart 60 år og må erkende, at jeg var bedre for ti år siden. Jeg er stadig fuld af energi og tænker, hvordan jeg kan være så heldig,” siger Bjarne Øgendahl.

Men han har erkendt, at han “nok” ikke lever evigt.

“Hvis jeg var blevet syg for fem eller syv måneder siden, havde det været en vanskelig situation for Beach Bowl. Nu vil det bare være træls for mig, men ikke så meget for Beach Bowl,” siger han.

For et par måneder siden gjorde Bjarne Øgendahl nemlig den ansatte Niels Jakob Bak til med-leder, så de nu er to om det. Det betyder, at de på skift arbejder en uge ad gangen.

Tid til familien

“Jeg er gået ned på fuld tid,” siger Bjarne Øgendahl, griner og tilføjer:

“Før arbejdede jeg 60 timer om ugen 50 uger om året. Nu har jeg fri hver anden weekend. Jeg var til fest en lørdag og kom samtidig med alle andre. Det var ikke mig, der skulle rundt og sige goddag til alle, og jeg var heller ikke den første, der skulle hjem, fordi jeg skulle arbejde næste dag.”

Han understreger, at ordningen samtidig giver Niels Jakob Bak et liv med familien.

“Det duer ikke, hvis han skal arbejde 60 timer hver uge. Så løber enten han eller konen sin vej,” siger Bjarne Øgendahl.

Begyndte i bowling

Niels Jakob Bak er 40 år, født og opvokset i Ringkøbing, hvor han bor med hustruen, Annette Sommerbak, der er dagplejer, og parrets to børn Klara og Johan på henholdsvis 11 og 8 år.

Han forlod 10. klasse og fortsatte på JSB Plast, hvor han også havde arbejdet efter skoletid – og så bowlede han meget på Beach Bowl i fritiden.

Niels Jakob Bak blev ansat i 2005, da de manglede en til at passe bowlingafdelingen.

Han reparerede også banerne i tilfælde af tekniske problemer, og efter cirka et år fik han også pedelarbejde.

“Det var sådan jeg selv startede i 1997,” indskyder Bjarne Øgendahl.

Da Brian Madsen forlod Beach Bowl og blev direktør på Hotel Fjordgården, blev Niels Jakob Bak løbende mere og mere inddraget i lederjobbet.

Går op i sit job

“Jeg kan ikke lade være med at gå op i mit arbejde, og jeg har overtaget mange funktioner efter den tideligere souchef,” fortæller Niels Jakob Bak, der fik grønt lys til jobbet fra hustruen.

Han stortrives, fordi “Beach Bowl er et godt sted at være og en rigtig god arbejdsplads”.

Det er et hus med en god dynamik blandt andet på grund af de mange unge ansatte, samtidig er dagene ikke ens.

“Man ved aldrig, hvad man møder ind til,” siger han og tilføjer, at han skal mere ind over festdelen, så han også kan hjælpe til der.

Virksomhedscenter

Niels Jakob Bak sætter desuden pris på, at Beach Bowl er et såkaldt virksomhedscenter, hvor man hjælper folk med udfordringer til at komme tilbage på arbejdsmarkedet.

Et område, som Christian Lauridsen, der blev ansat i august efter 23 år som skibstømrer i Hvide Sande, får hovedansvaret for, ligesom han skal have ansvaret for husets pedeller, når han er kommet tilstrækkelig ind i jobbet.

Gitte kører køkkenet

Da husets kok sagde op lige før højsæsonen, søgte Beach Bowl med lys og lygte efter en ny kok – og fandt hende hos Slagter Kirkeby i Skjern. Det er den 45-årige kok, Gitte Hansen, der i en årrække har været køkkenchef på Røgeriet i Hvide Sande.

“Bjarne har gode overtalelsevner,” fortæller hun og smiler. Hun får helt frie hænder i køkkenet til at styre det, som hun ønsker det.

“Men Niels Jakob og jeg er meget opmærksomme på, at hun også sørger for at holde fri,” understreger Bjarne Øgendahl. 

Skal vi også markedsføre din virksomhed? Se priser

VESTNYT.DK © 2021 Cookiepolitik / Udviklet af Optify