Hvide Sande

Han har "udsendt" sit første nummer

Benedikt Holm Lange har arbejdet på at komponere musik og skrive tekster i flere år.

"Jeg har rigtig mange halvfærdige sange - brudstykker. Nogle går jeg tilbage til, genopdager dem – og går videre med dem," fortæller Benedikt Holm Lange.

Han anslår, at han har skrevet og komponeret musik til cirka 20 numre, der er helt færdige. Blandt dem er ét nummer, som nu er sluppet igennem hans nåleøje og indspillet på computer – det gør han også selv, hjemme på værelset i præstegården.

Sanger-stand in

Benedikt Holm Lange er født, opvokset og bor i Kloster. Han er 19 år, student fra Ringkøbing Gymnasium i sommer og nu ansat i Vestkystens Gårdbutik i Houvig – det har givet ham endnu bedre tid til at komponere musik og skrive sange.

Musikken har været hans faste følgesvend. Han debuterede i Ringkøbing Musikskole (nu Ringkøbing-Skjern Musikskole, red.) på rytme- og legeholdet for børn og forældre, fortsatte med klassisk guitar, da han var ni-ti år og elguitar i 8. klasse. De seneste to år har han gået på musikskolens talent-linje – i år får han undervisning i el-guitar.

Han synger også, var med i børnekoret i Kloster, da han var barn – og var sang-stand in for en hovedrolleindehaver i sidste års musical på Ringkøbing Gymnasium, hvor han havde musik som linjefag og spillede med i musical-bandet.

Melodier popper op

Tekst- og ikke mindst musikskriveriet tog for alvor fart, da han efter 7. og 8. klasse på Velling Friskole, kom på Vardeegnens Gymnasieforberedende Efterskole.

"De har en supergod musiklinje og supergode musiklærere – efter jeg havde gået der, begyndte jeg at skrive musik selv," fortæller Benedikt Holm Lange.

Dengang hentede han inspiration i musik, han godt kunne lide at lytte til. Efterlignede det, satte det sammen på nye måder og så, om det gav en sammenhæng. Det stadie er han kommet ud over, nu skaber han selv ny musik – for det er det, han synes, er spændende.

"Der kan godt poppe en melodi op i hovedet, når jeg er i et bestemt humør – jeg skal lige føle mig inspireret. Den kan også komme, når jeg sidder og "leger" med klaveret eller guitaren," siger han.

Græsk filosof

Teksterne fik han færden af på efterskolen, hvor han tog forfatterlinjen. Godt nok skrev de prosa, men det gav ifølge Benedikt Holm Lange en form forudsætning for at skrive.

"Da jeg begyndte på gymnasiet, tænkte jeg, om jeg ikke kunne skrive tekster – hvordan jeg fik dem til at rime og give mening, da var det godt med forfatterlinjen på efterskolen," siger han.

Benedikt Holm Lange lytter til og spiller musik, vidt forskellig musik, og han samler på gode sætninger og ord – Atomic Rain er et af dem og titlen på det nummer, han har indspillet på computer.

"Atomic Rain stammer fra en podcast, jeg hørte om græsk filosofi," fortæller han, smiler og tilføjer, at han synger på engelsk, for det falder ham lettere end på modersmålet.

En fritids-interesse eller et arbejde?

Benedikt Holm Lange kan godt lide at udfolde sig kunstnerisk, og det er derfor, han skriver og komponerer musik.

"Jeg gør det mest for mig selv – jeg får følelsen af tilfredsstillelse, når det er ok, det jeg har lavet. Jeg kan godt lide, når andre lytter til det og kommer med konstruktiv kritik – for jeg vil jo gerne forbedre mig, men jeg har ikke behov for, at mange hører det." siger han.

Den 19-årige Benedikt Holm Lange har ingen plan eller ambition om en tilværelse som musiker. Måske snarere tværtimod, for han lidt bekymret for, at det kan ødelægge hans glæde ved at skrive tekster og komponere musik.

"Jeg er betænklig ved, om det bliver for meget, hvis musikken bliver arbejde," siger han og tilføjer, at han også interesserer sig for sprog, filosofi og historie.

Højskole-ophold

Han har overvejet, hvad han skal læse, men det er blevet ved overvejelserne. Nu tager han en tænkepause i Vestkystens Gårdbutik, og til foråret er hans plan at tage på højskole.

"Gerne et sted med musik, men også almen-dannelse, for jeg vil gerne udvikle mig som person," siger Benedikt Holm Lange.

Nummeret Atomic Rain kan høres på hans soundcloud: https://soundcloud.com/benediktlange/atomic-rain

 

 

 

 

 

 

 

Skal vi også markedsføre din virksomhed? Se priser

VESTNYT.DK © 2021 Cookiepolitik / Udviklet af Optify