Hvide Sande

Årets bedste bagerlærling er blevet student

Studenterhuen på hovedet, fest med venner i en uge - tirsdag nat er Linda Katrine Holst Kjeldsen tilbage i Hvide Sande Bageri.

Tirsdag den 25. juni var en stor og sejrrig dag for den 20-årige Linda Katrine Holst Kjeldsen, bagerlærling i Hvide Sande Bageri.

Da bestod hun nemlig den gymnasiale del af eux bager-uddannelsen på Uddannelsescenter Holstebro – og beviste dermed både over for sig selv, lærerne i folkeskolen, undervisnings-miljøer, at bare "fordi man er ordblind, så er man ikke dum."

"Jeg viser andre, at selv om man er ordblind, kan man udrette meget. Og man skal ikke lade sig bremse, men tage den uddannelse man vil – for brænder man for det, skal man nok komme igennem det," siger den 20-årige Linda Katrine Holst Kjeldsen.

Dårlig skoleoplevelse

Det blev konstateret, at hun var ordblind, da hun gik i tredje klasse, men det var først i femte klasse, at hun fik hjælp til at læse, erindrer hun.

"Folkeskolen var ikke særlig fokuseret på min ordblindhed. Jeg blev kaldt dum, og det lå ligesom i luften, at lærerne ikke synes, jeg var særlig begavet – og at jeg aldrig blev andet end håndværker, fordi det kan alle blive," fortæller Linda Katrine Holst Kjeldsen, der er lettere ordblind og derfor fik længere tid til nogle eksaminer samt hjælpemiddel i undervisningen.

Hun bliver også håndværker – både håndværker og student. For Linda Katrine Holst Kjeldsen tager nemlig en eux-uddannelse, som betyder, at hun efter fireethalvt år står med både studentereksamen og svendbrev. Svendeprøven skal hun til i december.

Endelig færdig

Hun sluttede eksamens-forløbet af med et fire-tal i mundtlig engelsk. Det skete ikke uden nerver.

"Det var den sidste eksamen, så jeg var meget nervøs. Det var sidste fag, eksamen var slut. Det hele kørte. Jeg har brugt fire år på det, og nu var jeg endelig færdig," fortæller hun.

Hun fik et gennemsnit på 8,9 og 9,1 med bonus.

"Jeg skal lige have undersøgt, hvad "med bonus" betyder," siger Linda Katrine Holst Kjeldsen, der er yderst tilfreds med resultatet, for hun holdt næsten alle årskarakterer.

Træne til VM i Skills

Mens mange nybagte studenter fester og fejrer huen og holder ferie, møder hun igen på arbejde på Hvide Sande Bageri tirsdag nat.

Når dagens produktion er slut, kaster hun sig over træningen til VM i Skills, der finder sted i Rusland i august.

"Nu er jeg færdig med eksamen, så kan jeg begynde at træne til VM i Skills. Vi træner også to uger på Uddannelsescenter Holstebro," siger hun og tilføjer:

"Og når det er slut, skal jeg have fokus på min svendeprøve – og derefter DM i Skills igen.

Linda Katrine Holst Kjeldsen tager af sted til Rusland den 16. august, samme dag som hun fylder 21 år.

 

Skal vi også markedsføre din virksomhed? Se priser

VESTNYT.DK © 2021 Cookiepolitik / Udviklet af Optify