Hvide Sande

Hvide Sande og Søndervigs udviklingplaner går i gang

Blandt seks kvalificerede bud har Ringkøbing-Skjern Kommune valgt Team Møller & Grønborg til at stå for udviklingsplanerne.

Planerne for udvikling af Søndervig og Hvide Sande har til formål at ruste de to kyst- og turismebyer til fremtidens behov – til gavn for både fastboende, turister, erhvervsdrivende med flere.

Den opgave er Søren Elbæk (S), formand for styregruppen for Hvide Sande og Søndervig og 1. viceborgmester i Ringkøbing-Skjern Kommune, sikker på, at Team Møller & Grønborg, kan løse på bedste vis.

"Deres bud var både interessante og nytænkende, og så inddrager de erfaringerne og idéerne fra forskningsprojektet Rethinking Tourism in a Coastal City, anerkender byernes særlige kvaliteter og tænker i helheder," siger Søren Elbæk i en pressemeddelelse.

Han understreger, at der bliver tale om en strategisk, fysisk udvikling, hvor man ser på lokale udfordringer og potentialer og inddrager både borgerne og de stedbundne kvaliteter.

Et unikt udviklingspotentiale

Udviklingsprojekterne laves i de to byer for at imødekomme det stigende antal turister, et voksende tryk på trafikken - og for at sikre, at Søndervig bliver en hel by, der for eksempel ikke "vender ryggen mod" det kommende feriecenter med badeland, hotel og sommerhuse på østsiden af Klitvej. Og i Hvide Sande skal der fortsat være plads til industri og fiskeri side om side med turismeerhvervet, men mens industrihavnen og slusen er centrum i Hvide Sandes identitet, har byen på klitten også mange andre kvaliteter, der skal bringes i spil.

"Vi opfatter det som et stort privilegium at kunne bidrage til at kvalificere udviklingen af både Hvide Sande og Søndervig og styrke stedernes landskabelige og arkitektoniske kvaliteter," siger Jens Christian Pasgaard, arkitekt hos Møller & Grønborg og projektleder på de to udviklingsplaner.

Kender byerne

Jens Christian Pasgaard kender begge byer fra de seneste tre års arbejde med i turismeudviklingsprojektet Rethinking Tourism in a Coastal City.

"Begge byer rummer unikke udviklingspotentialer; vi er begejstrede for Hvide Sandes unikke kulturmiljøer og fantastisk spændende kontraster, og vi er fascinerede af Søndervigs sammensatte karakter," siger han og tilføjer, at de to byer har potentiale til at blive nogle af landets mest attraktive destinationer.

Respekt for aktiviteterne

"Der er et fokus på nye former for overnatning og nye former for oplevelser, og vi skal have trukket naturen ind i byen og ind på havnen i Hvide Sande, men det skal ikke være på bekostning af for eksempel fiskerierhvervet," forklarer Malene Bang Lindholm, projektleder i Ringkøbing-Skjern Kommune og tilføjer, at udviklingsplanerne skal tilføje kvalitet til Søndervig og Hvide Sande, ikke nytænke byerne.

Det ventes at Team Møller & Grønborg har planerne klar omkring marts næste år.

Udviklingsplanerne er et led i Realdanias "Vestkysten viser Vejen". Realdania bidrager med 40 millioner kroner, ligesom blandt andet Dansk Kyst og Naturturisme også bakker op økonomisk.

 

Skal vi også markedsføre din virksomhed? Se priser

VESTNYT.DK © 2021 Cookiepolitik / Udviklet af Optify