Debat

Der er ikke meget statsmand over Lars Løkke

Lars Løkke får efterhånden Poul Nyrup til at fremstå som neoliberalist.

Statsminister Lars Løkke minder mere og mere om sin forgænger Anders Fogh Rasmussen.

Og det er bestemt ikke ment som en kompliment.

For efter i nogle år at have ført en politik, hvor man i hvert fald havde indtryk af, at han ønskede at føre Danmark i en mere liberal retning, har han nu slået ind på en kurs, der får den politik, som Nyrup førte i 1990'erne og Helle Thorning i 10'erne, til at fremstå som den rene neoliberalisme.

Der skal indføres forbud mod benzin- og dieseldrevne biler fra 2030. Der skal igen strammes op over for landmænd og fiskere, og det er slut med at diskutere, om vi betaler for meget i skat i Danmark.

Statsministeren udtalte på et tidspunkt, at han ikke ville være statsminister for enhver pris. Det kan man så undre sig over her knap fire år senere.

Lars Løkke Rasmussen viser i hvert fald, at de borgerlige partier ofte er mere værd i oppossition end i regering.

For når de borgerlige partier er i oppossition, kommer de trods alt med borgerlige udmeldinger, hvilket er med til at trække debatten i en borgerlig retning. Når partierne derimod kommer i regering - bliver de bange for at miste magten, og det får dem til at rykke så langt mod venstre, at de rigtige socialdemokrater dårligt kan følge med.

Det er helt fair, at man ikke kan gennemføre sin politik, fordi man ikke har 90 mandater bag den, som det er tilfældet med skattepolitikken, fordi Dansk Folkeparti har gjort det til sin primære mærkesag at holde Liberal Alliance uden for indflydelse.

Der er til gengæld ikke meget statsmand over fulstændig at opgive sin politik, fordi man møder modstand, som det er tilfældet med Lars Løkke.

Skal vi også markedsføre din virksomhed? Se priser

VESTNYT.DK © 2020 Cookiepolitik / Udviklet af Optify